ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στους πυροσβέστες

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των πυροσβεστών είχε χτες η Αλ. Παπαρήγα

Σάββατο 4 Αυγούστου 2001

Την υποστήριξη του ΚΚΕ για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους ζήτησαν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια χτεσινής συνάντησης που είχαν με την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλ. Παπαρήγα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό και κράτησε περίπου μία ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια «πολύ ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση πάνω στα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ Αχ. Τζουβάρας.

Η Αλ. Παπαρήγα εξέφρασε την υποστήριξη του Κόμματος προς τα δίκαια αιτήματα των πυροσβεστών και μέσα και έξω από τη Βουλή «και τα οικονομικά τους αιτήματα, αλλά και τα σοβαρά θεσμικά που έχουν σχέση με την κατοχύρωση του επαγγέλματός τους ως βαρύ και ανθυγιεινού εξαιρετικά επικίνδυνου». Ακόμη υπογράμμισε στη δήλωσή της ότι «η κυβέρνηση συστηματικά, σκόπιμα κοροϊδεύει το Πυροσβεστικό Σώμα, ελπίζοντας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που γεννάει η πυρκαγιά και άλλα προβλήματα που έχουν σχέση με τις πυρκαγιές μόνο με το φιλότιμο και την ικανότητα των πυροσβεστών. Αυτά δε φτάνουν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ζητάει από το Πυροσβεστικό Σώμα να κάνει τόσα πολλά, όταν η κυβέρνηση παρακρατεί χρήματα, τα οποία οφείλει να τους καταβάλλει, όταν δεν τους αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους».

Καταλήγοντας η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα, οι πυροσβέστες πρέπει να έχουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση και των άλλων εργαζομένων, δεδομένου ότι είναι ένα δικό τους κομμάτι. Πρέπει να πάρουμε υπ' όψη ότι οι δύο νόμοι, τα δύο πακέτα νόμων που είναι μπροστά μας, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση και ο νόμος κατά των διαδηλώσεων, είναι νόμοι που θα χτυπήσουν γενικότερα τους εργαζόμενους. Επομένως, πρέπει να υπάρξει ένας ισχυρός δεσμός αλληλεγγύης και συμπαράστασης μεταξύ τους».

Ο Αχ. Τζουβάρας τόνισε ότι η ΠΟΕΥΠΣ έχει αποφασίσει νέες κινητοποιήσεις για το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας την επίλυση των πολλών προβλημάτων του κλάδου όπως η καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει το κράτος εδώ και ένα χρόνο, η αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού κ.ά. Οπως ανέφερε ο Αχ. Τζουβάρας η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει κινητοποιήσεις στις 28 Αυγούστου στα Προπύλαια, πορεία στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης στις 30 του μήνα ενώ ανήγγειλε και αγωνιστική παρουσία των πυροσβεστών στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης.