ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Χάλκινοι οι Μάντης - Καγιαλής στα σκάφη 470
Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Το χάλκινο μετάλλιο στα σκάφη της ιστιοπλοΐας τύπου 470 κατάφερε να πάρει το ελληνικό πλήρωμα αποτελούμενο από τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, προσφέροντας έτσι στην ελληνική αποστολή το δεύτερο αντίστοιχο (μετά το χάλκινο της Κορακάκη στο πιστόλι από 10μ.) στη φετινή διοργάνωση του Ρίο και το πέμπτο συνολικά για την Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι το ελληνικό δίδυμο είχε ήδη εξασφαλίσει πολύ πριν τις χτεσινές ιστιοδρομίες την παρουσία του στο βάθρο, αφού βρισκόταν στη 2η θέση της γενικής κατάταξης και αυτό που απέμενε ήταν να καθοριστεί η θέση. Χτες έδωσε σημαντική μάχη με το πλήρωμα από την Αυστραλία των Μπέλτσερ - Ράιαν για το ασημένιο μετάλλιο, ωστόσο ένα λάθος των Ελλήνων ιστιοπλόων στην τελευταία σημαδούρα έδωσε το δικαίωμα στους Αυστραλούς να βρεθούν στη 2η θέση. Το χρυσό κατέκτησε το πλήρωμα από την Κροατία αποτελούμενο απ' τους Φραντέλα - Μάτενιτς.

Αυτό ήταν το όγδοο ελληνικό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα των Ολυμπιακών Αγώνων και το δεύτερο στα 470, μετά το χρυσό που είχαν κατακτήσει οι Σοφία Μπεκατώρου και Αιμιλία Τσουλφά στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.

ΠΑΛΗ: Αποκλεισμός στους 16 για Πρεβολαράκη

Στα προημιτελικά της κατηγορίας των 53κ. της ελευθέρας πάλης γυναικών σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Πρεβολαράκη, αφού εκεί ηττήθηκε με 6-3 από την Βιλέγκας από τη Βενεζουέλα. Μάλιστα, η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν διπλά άτυχη, αφού έχασε την ευκαιρία των ρεπεσάζ, καθώς η αντίπαλός της ηττήθηκε στον επόμενο γύρο απ' την Γιοσίντα με 3-0. Στο γύρο των 16 η Πρεβολαράκη νίκησε 5-1 την Κουμαρί Μπαμπίτα από την Ινδία.

ΣΤΙΒΟΣ: Δεν τα κατάφεραν Τσάκωνας, Σκαρβέλης

Eurokinissi

Σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό πλήρωμα στα 470 των Μάντη - Καγιαλή αποτελεί η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου χτες
Εκτός τελικού στα 200μ. έμεινε τελικά ο Λυκούργος Τσάκωνας, αφού στα ημιτελικά του αγωνίσματος πραγματοποίησε κακή κούρσα στη σειρά του, τερματίζοντας με χρόνο 20.63 που τον άφησε στην 23η θέση απ' τους 24 αθλητές που συμμετείχαν. Στην ίδια κούρσα έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Αμερικανού Τζάστιν Γκάτλιν.

Με καλύτερη βολή στα 19.37μ., ο Νίκος Σκαρβέλης έμεινε εκτός συνέχειας των Ολυμπιακών Αγώνων στη σφαιροβολία, κατακτώντας την 27η θέση.