ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Νέο δικαστικό «όχι» στους Ρώσους
Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016

Μια ακόμα δικαστική μάχη κατά της απόφασης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής που τους αποκλείει απ' τους επερχόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο (7-18 Σεπτέμβρη) έχασαν χτες Ρώσοι αθλητές. Συγκεκριμένα, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας αρνήθηκε να εκδώσει μια προκαταρκτική διαταγή, η οποία θα επέτρεπε στους Ρώσους αθλητές να μετάσχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Αντίθετα, ανακοίνωσε ότι θα αποφανθεί εν ευθέτω χρόνω για τον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στην ομάδα της Ρωσίας από τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ρίτσαρντ Μακ Λάρεν, η οποία αποκάλυψε στοιχεία για εκτεταμένο πρόγραμμα ντόπινγκ στη χώρα.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένοι Ρώσοι αθλητές δεν δικαιώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στην έφεση που είχαν καταθέσει κατά του αποκλεισμού τους στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης κι έτσι προσέφυγαν στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, χωρίς όμως πάλι αποτελέσματα.

Η Ρωσία δίνει «μάχη» για να ανατρέψει την απόφαση της IPC, η οποία ανακοίνωσε στις 7 Αυγούστου τον αποκλεισμό της χώρας από τους Παραολυμπιακούς του Ρίο, προσφεύγοντας στη δικαστική οδό, προκειμένου να βρει έναν τρόπο να ανοίξει ο δρόμος για συμμετοχή.