ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»
Χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή στην προχτεσινή κινητοποίηση

Δεσμεύσεις της διοίκησης ότι θα πληρωθούν οι εργολαβικοί, «άλλα λόγια» για τα υπόλοιπα ζητήματα

Παρασκευή 2 Σεπτέμβρη 2016

Οι εργαζόμενοι του «Ευαγγελισμού» στην είσοδο του νοσοκομείου κατά την προχτεσινή τους κινητοποίηση
Τη σημαντική συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων στην προχτεσινή στάση εργασίας και κινητοποίηση στον «Ευαγγελισμό» χαιρετίζει το Σωματείο του νοσοκομείου: «Με τη μαζική και δυναμική κινητοποίησή μας, αποσπάσαμε τη δέσμευση της διοίκησης ότι θα εξασφαλίσει τις αμέσως επόμενες μέρες την πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργολαβικούς σίτισης και καθαριότητας (Ιούνης - Ιούλης - επίδομα άδειας)».

Το Σωματείο καλεί σε συνέχεια του αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά των εργολαβικών, χωρίς τα δεσμά των εργολάβων ή των ατομικών συμβάσεων, για πλήρη χρηματοδότηση του νοσοκομείου απ' τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και να γίνουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κριτήριο τις πραγματικές - σημερινές ανάγκες.

Απαντώντας σε δελτίο Τύπου διοίκησης - υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά τη μαζική κινητοποίηση, για 113 προσλήψεις μέχρι το α' τρίμηνο του 2017, το Σωματείο σημειώνει: «Απ' το 2010, που έχουμε πρακτικά να δούμε πρόσληψη, έχουν αποχωρήσει πολλές εκατοντάδες συνάδελφοι (είτε με συνταξιοδοτήσεις, είτε με μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες). Μόνο τα έτη 2015 και α' εξάμηνο του 2016 οι αποχωρήσεις ξεπερνούν τις 120». Επιπλέον, τις «προσλήψεις που ευαγγελίζεται η διοίκηση», «πολλές φορές τις έχουμε ακούσει αλλά ακόμη δεν τις είδαμε»...

Αναφορικά με την πτέρυγα νέων χειρουργείων με τη δωρεά της Εθνικής Τράπεζας, το Σωματείο απαντά: «"Υποψιαζόμαστε" ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό» - όπως άλλωστε και τα κρεβάτια ΜΕΘ που παραμένουν κλειστά, αφού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ προσλήφθηκαν ελάχιστοι εργαζόμενοι. Εξάλλου, «πρόσφατη απόφαση της διοίκησης - μετά από τις συνεχείς πιέσεις μας - ζητάει τουλάχιστον 84 νοσηλευτές μόνο για τα χειρουργεία. Θα έρθουν;».

«Τέλος, για το αίτημα άμεσης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ανησυχία μας για τις επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης στην επάρκεια φαρμάκων, υλικών κ.λπ. δεν πήραμε ούτε καν ευχή!», υπογραμμίζει το Σωματείο.