Πετυχημένη η εκδήλωση αλληλεγγύης στην Ηγουμενίτσα
Τρίτη 6 Σεπτέμβρη 2016

Στιγμιότυπο από τη μαζική εκδήλωση
Με επιτυχία έγινε την περασμένη Παρασκευή, για δεύτερη χρονιά, η εκδήλωση λαϊκής αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα. Εκατοντάδες εργατόκοσμου έδωσαν και φέτος το «παρών» και διασκέδασαν με τη μουσική τοπικών καλλιτεχνών.

Ο Γιώργος Μπούργος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας, παρουσίασε τη δράση των ταξικών δυνάμεων στην περιοχή, ξεχωρίζοντας τις μάχες που δόθηκαν ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, για τα δεδουλευμένα στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες», που κατέληξε στην καταβολή των δεδουλευμένων για όλους τους εργαζόμενους, τους αγώνες στα «Goody's», τις παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις διακοπές νερού και ρεύματος στα λαϊκά σπίτια.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κάλεσε σε ένταση της προσπάθειας, ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο στόχο για ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας από κατασχέσεις, κατάργηση των αντεργατικών νόμων, υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ, με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Κάλεσε, τέλος, τους εργαζόμενους να απομονώνουν το δηλητήριο του ρατσισμού και να απαιτήσουν ενωμένοι να μην εμπλακεί η χώρα σε καμία ιμπεριαλιστική επέμβαση, να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.