Διαμαρτυρία για την απόλυση συνδικαλιστή
Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη 2016

Από τη διαμαρτυρία που έγινε τη Δευτέρα
Κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της εταιρείας «AP SUPPLIES & MEDIA» (προμηθεύει μεγάλες επιχειρήσεις, όπως τα PUBLIC, το «Πλαίσιο» κ.ά.) οργάνωσαν τη Δευτέρα ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, μαζί με τις Λαϊκές Επιτροπές Παλαιού Φαλήρου, Νέας Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου και Ηλιούπολης, απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης του Δ. Κερασιώτη, μέλους της Διοίκησης του Σωματείου. Ο συνδικαλιστής απολύθηκε με το πρόσχημα ότι «δεν ήταν καλός στη δουλειά του».

Η εργοδοσία αρνήθηκε οποιαδήποτε επαφή με αντιπροσωπεία του σωματείου την ώρα της κινητοποίησης και αντ' αυτού, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, έφτασε στο σημείο να στέλνει γραπτά μηνύματα στο τηλέφωνο του απολυμένου συνδικαλιστή, εκφράζοντας «την οργή και το θυμό της για την παρέμβαση στα γραφεία της, αλλά και μηνύματα με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, του στυλ "θα έπρεπε να ντρέπεσαι το παιδί σου" κ.ά.».

Το σωματείο προειδοποίησε την εργοδοσία ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή και με αφορμή την απόλυση του Δ. Κερασιώτη, κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν οργανωμένα στο παραπέρα ξήλωμα συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που σχεδιάζει η κυβέρνηση. «Η επίθεση απέναντι στον συνάδελφο, είναι επίθεση στα σωματεία - συνδικάτα, στη δράση που αναπτύσσουν στους χώρους δουλειάς, είναι επίθεση απέναντι στο δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Η προκλητική στάση της εργοδοσίας είναι δείγμα τού πώς ονειρεύονται οι εργοδότες τους χώρους δουλειάς», αναφέρει.

Το επόμενο διάστημα, ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας και σε άλλες πρωτοβουλίες για την ανάκληση της απόλυσης. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας, τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις, τους φορείς του κινήματος να στείλουν μαζικά μηνύματα καταδίκης της απόλυσης στα email siya1933@gmail.com, info@apsm.gr (εταιρεία «AP SUPPLIES & MEDIA») και gsepe@ypakp.gr (υπουργείο Εργασίας - ΣΕΠΕ).