ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
Κινητοποίηση αύριο ενάντια στις απολύσεις
Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2016

Από πρόσφατη κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη, στις 4 το απόγευμα, έξω από τη Βουλή, καλεί η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών, Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση. Απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, για να διεκδικήσουν: Καμία απόλυση αναπληρωτή - κάλυψη των κενών με διορισμό μόνιμου προσωπικού - όχι στην υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Αντίστοιχη κινητοποίηση προγραμματίζεται αύριο, επίσης στις 2 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Ωρομισθίων, που συντονίζει τα αγωνιστικά της βήματα με την κινητοποίηση γονιών και εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή.

Η Πρωτοβουλία, στο κάλεσμά της, τονίζει πως το καθεστώς της αδιοριστίας των τελευταίων 7 χρόνων έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση, με αρνητικές επιπτώσεις και στην ποιότητα της εκπαίδευσης της λαϊκής οικογένειας. «Το μόνο αίτημα που καλύπτει τις ανάγκες, κρατά ενωμένο τον κλάδο, δίνει λύση στα μεγάλα προβλήματα που ζούμε οι χιλιάδες συμβασιούχοι, είναι: Κάλυψη όλων των κενών με το διορισμό μόνιμου προσωπικού, κανένας συμβασιούχος στην Εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό αίτημα που πατά στην πραγματικότητα, αφού τα κενά στην Εκπαίδευση, με βάση τους υπολογισμούς του ίδιου του υπουργείου, και όχι τα πραγματικά που είναι σαφώς πιο αυξημένα, είναι πολύ περισσότερα από τον αριθμό των συμβασιούχων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στα σχολεία», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Η Πρωτοβουλία ζητά διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συμβασιούχων στην Εκπαίδευση και κατάργηση των μέτρων που έχει φέρει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα για τα ολοήμερα, τα μαθήματα ειδικοτήτων, την Ειδική Αγωγή, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

Την Κυριακή, η Πρωτοβουλία διοργάνωσε στην Αθήνα σύσκεψη με τη συμμετοχή αναπληρωτών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικοτήτων, εκπαιδευτικούς που εργάζονται χρόνια στα σχολεία με αυτό το καθεστώς και φέτος ένα μεγάλο κομμάτι τους δεν έχει προσληφθεί ακόμα.

Στο μεταξύ, χτες, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Γ. Παντή, στον οποίο τέθηκαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα του κλεισίματος ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, της λειτουργίας των εργαστηρίων, των αλλαγών στο ωράριο των εκπαιδευτικών πληροφορικής, χωρίς, σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις.

Παράσταση διαμαρτυρίας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν χτες εκπαιδευτικοί. Απαίτησαν μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, κάλυψη όλων των κενών τώρα στα σχολεία και στην Ειδική Αγωγή με αναπληρωτές, επαναφορά του διδακτικού ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα, να ξεκινήσει τώρα η ενισχυτική και η πρόσθετη διδασκαλία για όλα τα σχολεία, ουσιαστική ένταξη των προσφυγόπουλων στην Εκπαίδευση, 20 μαθητές στα τμήματα, 15 στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια, εφαρμογή της εγκυκλίου για μείωση των μαθητών στα τμήματα όπου υπάρχουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.