Μειώσεις και αυξήσεις
Σάββατο 11 Αυγούστου 2001

Παπαγεωργίου Βασίλης

Τις μειώσεις που παρατηρούνται κάθε χρόνο τον Ιούλη στις τιμές των οπωροκηπευτικών σε σχέση με τον Ιούνη έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στην προσπάθειά της να δείξει «έργο» στο θέμα των τιμών της συγκεκριμένης κατηγορίας ειδών διατροφής, ενόψει του πληθωρισμού που αναμενόταν να ανακοινωθεί και τελικά «έκλεισε» στο 3,9%. Τώρα, που, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΣΥΕ, στις πατάτες καταγράφεται αύξηση τον περασμένο Ιούλη, σε σχέση με το 2000, κατά 34,9%, στα νωπά φρούτα κατά 27,9%, στο αρνί και το κατσίκι κατά 11,4% και στο νωπό χοιρινό κρέας κατά 15,5%, τι θα έχουν να πουν οι εδρεύοντες στο υπουργείο της πλατείας Κάνιγγος;