Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις για τον Ντμίτρι Σοστακόβιτς

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής για τον συνθέτη

Τρίτη 18 Οχτώβρη 2016

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ τη μουσική μου εξέλιξη, παρά μόνο μέσα στο πλαίσιο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στη χώρα μου». «Το μόνο είδος τέχνης που μπορεί να ζήσει και να ακμάσει, είναι αυτό που θεωρεί σαν καθήκον του να υπηρετεί τον μεγάλο δημιουργό της Ιστορίας, το λαό. Και να υπηρετείς τον λαό σημαίνει να κάνεις ό,τι μπορείς για να γίνει η πολιτική του Κόμματος πραγματικότητα».

Λόγια του μεγάλου Σοβιετικού συνθέτη Ντμίτρι Σοστακόβιτς, που τίμησε με διήμερο εκδηλώσεων η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Αττικής, κάνοντας το άνοιγμα της εκδήλωσης, σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι με τη σημερινή μας εκδήλωση δεν ξεκινάμε, ούτε πολύ περισσότερο τελειώνουμε, αλλά προσπαθούμε να βαδίσουμε σε ένα δρόμο πιο πλατιάς γνωριμίας της εργατικής τάξης, των λαϊκών ανθρώπων, των ανθρώπων των τεχνών, με τις πλούσιες κατακτήσεις των τεχνών και του πολιτισμού στη Σοβιετική Ενωση μετά τη νικηφόρα μεγάλη Οχτωβριανή Επανάσταση. Το 2017, χρονιά που θα τιμάμε τα 100 χρόνια από την έφοδο στον "ουρανό", θα πραγματοποιηθεί πλήθος εκδηλώσεων, που στόχο θα έχουν να αναδείξουν πλατιά τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στη Σοβιετική Ενωση».

Η Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ γέμισε ασφυκτικά με κόσμο που ήρθε να γνωρίσει τον συνθέτη, που έθεσε το έργο του στην υπηρεσία του λαού που έχτιζε τη σοσιαλιστική κοινωνία, που διαπαιδαγώγησε μέσω της τέχνης του τον ανθρώπου του μέλλοντος. Μέσα από τις ομιλίες και το εξαίσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε και τις δύο μέρες, το κοινό ήρθε σε επαφή με όλα αυτά που τον ενέπνευσαν, έμαθε για την περίοδο που ανδρώθηκε και μεγαλούργησε, αλλά και ποιον είχε στόχο να υπηρετήσει με τη μουσική του, που δεν είναι άλλος από τον «μεγάλο δημιουργό της Ιστορίας, τον λαό».

Την πρώτη μέρα προβλήθηκε βίντεο για τη ζωή του Σοστακόβιτς. Και τις δύο μέρες διακινούταν καλαίσθητο πρόγραμμα για τα μουσικά κομμάτια που παρουσιάστηκαν, αλλά και πλευρές από τη ζωή και το έργο του συνθέτη.