Και φέτος στο θέατρο η «Μαζώχτρα» του Α. Εφταλιώτη
Σάββατο 22 Οχτώβρη 2016

Nikos Vardakastanis

Η «Μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του «Θεάτρου 104» (Ευμολπιδών 41, Γκάζι, μετρό «Κεραμεικός») κάθε Σάββατο στις 21.15 και κάθε Κυριακή στις 19.00.

Η παράσταση της «Μαζώχτρας» είναι η συνέχεια και η εξέλιξη της φόρμας που πρωτοείδαμε στους «Χαλασοχώρηδες», που είχε παρουσιάσει η ομάδα στο παρελθόν, και αποτελεί πρότασή της πάνω στη δραματοποίηση της λογοτεχνίας, απαντώντας με τον πιο δημιουργικό τρόπο στο ερώτημα πώς μπορεί ένα διήγημα με τριτοπρόσωπη αφήγηση να παιχτεί στο θέατρο χωρίς να υποστεί διασκευή και χωρίς τη χρήση αφηγητή.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Η Μαζώχτρα» είναι μία νουβέλα που δημοσιεύτηκε το 1900, μαζί με άλλα διηγήματα του συγγραφέα με τον τίτλο «Η Μαζώχτρα και άλλες ιστορίες». Ενα ολόκληρο χωριό φτάνει στην καταστροφή γιατί κανείς, όταν ξέσπασε το κακό, δεν κάθισε να σκεφτεί τις πραγματικές αιτίες. «Πού καιρός και πού κεφάλι να στοχαστούνε, να βρούνε τη φύτρα και τη ρίζα του κακού. Ολοι φρενιασμένοι τρέχανε...».

Συντελεστές: Κείμενο: Αργύρης Εφταλιώτης, Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου, Βοηθοί σκηνοθέτη: Δήμητρα Μητροπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος, Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα, Σκηνικά - κοστούμια: Ζωή Αρβανίτη, Μουσική: Βασίλης Κουτσιλιέρης, Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης.

Ερμηνεύουν: Νάντια Δαλκυριάδου, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός.