ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα στην εκκίνηση της μάχης
Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2016

Από τη συγκέντρωση της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής του ΚΚΕ, στο χτεσινό πρώτο «κλείσιμο»
«

Επίσημη πρώτη» ήταν η χτεσινή μέρα για τη δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη, που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, και όλες οι Οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να καταγράψουν μια καλή εκκίνηση.

Τα κομματικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα, κλαδικών και εδαφικών Οργανώσεων, από νωρίς φιλοξένησαν σε πανηγυρικό κλίμα το πρώτο κλείσιμο για τη φετινή μεγάλη μάχη.

Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, όπου συγκεντρώθηκε η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, το πρώτο «κλείσιμο» της οποίας ξεπέρασε το 27%. «Σχεδόν όλοι οι συνάδελφοί μου έδωσαν τουλάχιστον από 2 ευρώ», αναφέρει ενθουσιασμένη η Φιλιώ, οπαδός του ΚΚΕ, που εργάζεται στα ΕΛΤΑ, προσθέτοντας ότι φέτος για πρώτη χρονιά εφοδιάστηκε με κουπόνια από την ΚΟΒ ώστε να βοηθήσει στην Οικονομική Εξόρμηση. «Είναι ενθαρρυντικό το ότι πολλοί συνάδελφοι, παρόλο που δεν είναι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, αναγνωρίζουν τη μαχητικότητα και την ανιδιοτέλεια και ξέρουν ότι τα χρήματα που δίνουν δεν πάνε χαμένα. Πολλοί είναι απογοητευμένοι από τα κόμματα που στήριξαν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και προβληματίζονται, αναζητούν μια διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση. Με την Οικονομική Εξόρμηση η συζήτηση φτάνει στην ανάγκη να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να παλέψουν μαζί μας...», συμπληρώνει.

Πρώτη Οργάνωση για το χτεσινό κλείσιμο από την ΤΟ Τηλεπικοινωνιών αναδείχθηκε η ΚΟΒ Τηλεφωνικών Κέντρων, αγγίζοντας το 41,5% του στόχου που έχει θέσει για ολόκληρη τη μάχη. Σχεδόν όλα τα μέλη, αλλά και πολλοί από τους οπαδούς έδωσαν «κόκκινο μεροκάματο» την τελευταία βδομάδα, στοιχείο σημαντικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι στους χώρους δουλειάς που δραστηριοποιείται η ΚΟΒ κυριαρχούν οι πολύ χαμηλοί μισθοί, η κακοπληρωσιά και οι σχέσεις εργασίας - λάστιχο. Η Ευαγγελία, μέλος της ΚΟΒ, αναφέρει ότι ανάμεσα σε όσους ενίσχυσαν το Κόμμα αυτές τις μέρες ήταν και ένας εργαζόμενος, νέος μετανάστης από την Αλβανία, που για πρώτη φορά «έκοψε κουπόνι». Μάλιστα, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν ήξερε ότι το ΚΚΕ δίνει αυτή τη μάχη κάθε χρόνο και του φάνηκε ιδιαίτερα θετικό που το Κόμμα απευθύνεται για οικονομική στήριξη στους εργαζόμενους.

Η καλή προσπάθεια, η μαχητικότητα και το κλίμα αισιοδοξίας των πρώτων ημερών της Οικονομικής Εξόρμησης αποτελούν παρακαταθήκη, ώστε κάθε Οργάνωση να υλοποιήσει τους στόχους της απευθυνόμενη πλατιά στον εργατόκοσμο, σε χώρους δουλειάς και συνοικίες.