ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ανησυχούμε και διαφωνούμε με διχοτομική λύση στο Κυπριακό

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2016

Από τη χτεσινή συνάντηση
Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, συναντήθηκε χτες στην Αθήνα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κύπριου Προέδρου στην Αθήνα και των επαφών του με την κυβέρνηση και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Στη συνάντηση, συμμετείχαν ακόμη ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Γ. Γκιόκας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ν. Χριστοδουλίδης και ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κ. Κενεβέζος.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράσαμε τη μεγάλη ανησυχία μας και την αντίθεσή μας ταυτόχρονα σε μία διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση στο κυπριακό ζήτημα, που δεν θα ενώνει, αλλά αντίθετα θα χωρίζει τον κυπριακό λαό. Ταυτόχρονα, εκφράσαμε τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα, για ένα ενιαίο κράτος, που σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις, είτε βρετανικές ή άλλες, χωρίς εγγυητές και προστάτες, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, αυτό σημαίνει άλλωστε και ένα κράτος.

Και από αυτήν τη σκοπιά εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, στον δίκαιο, αλλά δύσκολο αγώνα που δίνει αυτήν την περίοδο, έτσι ώστε τελικά να γίνει νοικοκύρης, πραγματικά, στον τόπο του».