Τρίτη 29 Νοέμβρη 2016

Μια μικρή 8σέλιδη αναμνηστική μπροσούρα δόθηκε από την ΚΕ του ΚΚΕ στους προσκεκλημένους της εκδήλωσης, με το εξώφυλλό της να κοσμείται από το έργο του Α. Τάσσου «Εξέγερση».

Στο εσωτερικό της περιέχεται, ανάμεσα σε άλλα, ανατυπωμένο το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» της 19ης Φλεβάρη 1933 για το δολοφονικό χτύπημα της προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ από το αστικό κράτος του Βενιζέλου. Στοιχείο που συγκλονίζει, από το ιστορικό πρωτοσέλιδο, η φωτογραφία της μάνας ενός από τους νεκρούς, που τότε, στα 68 της χρόνια, ζήτησε να γίνει μέλος του Κόμματος. Το εμπνευσμένο διήγημα από τη στάση της «μάνας του αγωνιστή» περιέχεται επίσης στην έκδοση.

Αλλη σελίδα περιλαμβάνει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος για τον διπλασιασμό των δυνάμεών του από την 1η Μάη μέχρι την 1η Ιούνη του 1925, καθώς και αποσπάσματα από τον «Ριζοσπάστη», σχετικά με την άμιλλα των Οργανώσεων για το ανέβασμα της κυκλοφορίας και της διάδοσής του.

Μία από τις σελίδες της έκδοσης είναι αφιερωμένη στην άμιλλα οικοδόμησης και στρατολογίας που είναι σε εξέλιξη ενόψει των 100χρονων του ΚΚΕ. Το απόσπασμα που περιλαμβάνει από την Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος, η οποία δημοσιεύθηκε τον Απρίλη του 2015, είναι χαρακτηριστικό: «Μπορούμε την επόμενη τετραετία 2015 - 2018 να έχουμε πετύχει ένα μεγάλο άλμα στην κομματική οικοδόμηση και στην ιδεολογική και πολιτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην εργατική τάξη».