ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε χτες, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι αρνητικές για το λαό εξελίξεις και στην Τοπική Διοίκηση, αλλά και οι δράσεις του δήμου κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική

Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2016

Από χτεσινή εξόρμηση για την κινητοποίηση της Παρασκευής με τον κομμουνιστή δήμαρχο στην πρώτη γραμμή
Σε μαζική συμμετοχή του λαού της Πάτρας στην παμπατραϊκή κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη, στις 5 το απόγευμα, καλεί ο Δήμος Πάτρας, με στόχο τη διεκδίκηση, μαζί με το λαό της πόλης, των ήδη ψηφισμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν παρεμβάσεις και έργα προς όφελος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Επιπλέον, θα γίνει πορεία που θα ξεκινήσει από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο (με σταθμούς στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» και Κοινωνικός Οργανισμός - Γούναρη 76) και κατάληξη στο Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση. Ταυτόχρονα, ο δήμος δηλώνει ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων αύριο, 8 Δεκέμβρη, των ναυτεργατών και των συνταξιούχων στις 15 Δεκέμβρη.

Για τα παραπάνω θέματα, χτες, Τρίτη, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν εκτενώς οι εξελίξεις στην Τοπική Διοίκηση με αφορμή το πρόσφατο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας αλλά και οι δράσεις της διοίκησης.

Ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) συμφώνησαν στην ίδια στρατηγική γραμμή, στην "ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας" της Τοπικής Διοίκησης, με την αύξηση των ιδίων πόρων. Στο κεφάλαιο για τη "φορολογική αποκέντρωση που θα εξασφαλίσει την οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", όπως γράφουν, ζητούν να γίνει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας τοπικός φόρος, όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά και προηγμένα κράτη!!! Συμφώνησαν, δηλαδή, στην παραπέρα αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, μέσα από την τοπική φορολογία και τα δημοτικά τέλη.

Συνέπεσαν, επίσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής σύμπλευσής τους στην "αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων" για τη μεταφορά δομών και υπηρεσιών του κράτους στους δήμους, όπως: κοινωνικά ιδρύματα, νηπιαγωγεία, σχολεία, γραφεία του ΟΑΕΔ, δομές πρόληψης και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Κέντρα Υγείας κ.λπ. Απόφαση που αν υλοποιηθεί, θα επισπεύσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των κρίσιμων τομέων της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας.

(...) Ο λαϊκός παράγοντας είναι η δύναμη που πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά για να ανατρέψει το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών, που μετατρέπει σε συντρίμμια τα λαϊκά δικαιώματα, τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας του σε εμπόρευμα, το μόχθο και τη ζωή τους σε λάφυρο της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτό το δρόμο στηρίζει η δημοτική αρχή της Πάτρας και γι' αυτό και οργανώσαμε τη μεγάλη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα ενάντια στην ανεργία, που έτυχε τεράστιας ανταπόκρισης, καθ' όλο το μήκος της διαδρομής, αναδείχνοντας ότι στον άνεργο δεν μπορεί να δώσει ζωή και αξιοπρέπεια η σακούλα του κοινωνικού παντοπωλείου, των "εθελοντών". Το αίτημα "μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους" απαιτεί ανάπτυξη για το λαό και ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί να το κάνει πραγματικότητα. Γι' αυτό συνεχίζουμε με κινητοποίηση στις 9 του Δεκέμβρη, καλώντας τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, διεκδικώντας τη ζωή που τους ανήκει».

Διεκδίκηση προς όφελος των λαϊκών αναγκών

Στην κινητοποίηση της Παρασκευής ζητούμενο είναι η διεκδίκηση μαζί με το λαό της Πάτρας των ήδη ψηφισμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λαϊκή Συσπείρωση» ξανά στη δημοτική αρχή για να προωθούνται λύσεις υπέρ του λαού (2023-07-25 00:00:00.0)
Τελευταίες παραστάσεις για το έργο «Οι τόποι είναι ήχοι» (2019-12-10 00:00:00.0)
Αύριο η εκδήλωση απολογισμού του έργου της (2019-02-05 00:00:00.0)
Αρπαξε το καρβέλι και μοιράζει ψίχουλα (2018-01-03 00:00:00.0)
Νέα αγωνιστική πρωτοβουλία κατά της ανεργίας στις 25 Ιούνη (2017-05-28 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν ενάντια στην ανεργία (2010-10-19 00:00:00.0)