Οι Momix επιστρέφουν
Παρασκευή 23 Δεκέμβρη 2016

PHOTOGRAPH © 2001 JACK VARTOOG

Η μεγαλύτερη, ιστορικότερη και διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, που τόσο λατρεύτηκε και στη χώρα μας, επιστρέφει με τη θρυλική παράσταση «Opus Cactus» (μέχρι τις 26 Δεκέμβρη) στο «Παλλάς».

Oι Momix, οι «Αλχημιστές των ψευδαισθήσεων», οι διασημότεροι μάγοι χορευτές του κόσμου, επιστρέφουν με ανανεωμένη διάθεση, φρεσκάδα και πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Το «Opus Cactus» είναι μία δημιουργία του χορογράφου Μόουζες Πέντλετον, ο οποίος καταφέρνει δημιουργικά να συνδέσει αρμονικά τη χλωρίδα και την πανίδα μέσω των σωμάτων των χορευτών, σε μία εμπνευσμένη «άκρως αισθησιακή και ενόργανη αναπαράσταση» των ασυνήθιστων φυσικών στοιχείων της ζωής και του μικρόκοσμου της ερήμου Σονόρα στην Αριζόνα.

Σ' ένα σκηνικό περιβάλλον που ο χορός διασταυρώνεται με το τσίρκο, την παντομίμα, το θέατρο σκιών και τον αθλητισμό, οι Μomix τεκμηριώνουν πως η αυθεντική δημιουργία και η υψηλή αισθητική μπορούν να συνυπάρξουν με τη λαϊκή διασκέδαση και το θέαμα.

Οι Momix είναι μια αμερικάνικη ομάδα αθλητικού - ακροβατικού χορού. Η δουλειά τους εμπεριέχει - πέραν του χορού - όλα τα υπόλοιπα είδη των σκηνικών - παραστατικών τεχνών: είναι στην ουσία ένα σταυροδρόμι όπου συναντώνται κίνηση, υποκριτική, μουσική, παντομίμα, τσίρκο, θεάματα δρόμου. Χαρακτηριστικά τους στοιχεία είναι το χιούμορ, η φαντασία, η ευρηματικότητα, η τόλμη και η δεξιοτεχνία. Χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από φωτισμούς, σκιές, στηρίγματα και κυρίως τα σώματά τους, οι Momix αφήνουν έκπληκτο το κοινό στις 5 ηπείρους για περισσότερα από 30 χρόνια.