ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι λαοί ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ να διαμελίσουν την ΠΓΔΜ
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2001

Avaton

Οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες, που μετέχουν στην επέμβαση στη γειτονική Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, έχουν ήδη αρχίσει την εγκατάστασή τους. Μαζί τους και οι Ελληνες στρατιώτες, που η κυβέρνηση τούς στέλνει στη ΝΑΤΟική περιπέτεια με δεδομένη την αβέβαιη κατάσταση η οποία επικρατεί στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ, αλλά και τους βέβαιους κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

Χτες, έξω από το στρατόπεδο του Πολυκάστρου, όπου γινόταν η τελετή αναχώρησης των Ελλήνων στρατιωτών, φιλειρηνικοί πολίτες διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ελληνική συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με επιστολή της στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής, ζητάει άμεση ενημέρωση της Βουλής αφού την απόφαση να σταλούν οι Ελληνες στρατιώτες στο «στόμα» του ΝΑΤΟ την πήρε χωρίς αυτή τη διαδικασία, μόνη της η κυβέρνηση, ενώ, μετά τη συνάντησή της με την υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι πρέπει να τους εμποδίσουν οι λαοί, γιατί ο διαμελισμός της ΠΓΔΜ θα οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα.

Την Τρίτη 28 του Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. η ΠΕΔΥΕ, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Αντιπολεμική Κίνηση της Αθήνας διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΝΑΤΟική επέμβαση.