Μετά το χιονιά, νέος χιονιάς από Παρασκευή
Τρίτη 3 Γενάρη 2017

Eurokinissi

Προβλήματα κυρίως στις μετακινήσεις άφησε πίσω της η πολυήμερη κακοκαιρία που έπληξε όλη τη χώρα και που είχε ως κύρια στοιχεία το ψύχος, τα χιόνια και τον παγετό τις πρωινές και βραδινές ώρες. Πριν προλάβει, όμως, να φύγει καλά - καλά από τη χώρα μας, τα στοιχεία των μετεωρολόγων δείχνουν πως νέο κύμα έρχεται να φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας.

Μόλις προχτές, δρόμοι στην Αττική έκλειναν λόγω της χιονόπτωσης, ενώ στα βόρεια προάστια οι μετακινήσεις των κατοίκων γίνονταν με δυσκολία εξαιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων. Γενικότερα, αν και είχαν περιοριστεί τα φαινόμενα, κλειστή παρέμεινε η λεωφ. Φυλής, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα προς Δερβενοχώρια, η επαρχιακή οδός Χανίων - Κισσού Μαγνησίας στη διασταύρωσή της με την επαρχιακή οδό Βόλου - Ζαγοράς και η επαρχιακή οδός Χανίων - Ομαλού (από «Πέτρα Σέλι»). Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν τα οχήματα στην πλειοψηφία του οδικού δικτύου της Καρδίτσας, της Αρκαδίας, της Φωκίδας και του Λασιθίου και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ΕΜΥ, σε νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθεί η χώρα μας από την Πέμπτη, με νεφώσεις, βροχές, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και χιόνια που ίσως να πέσουν ξανά στην Αττική. Το κύμα θα ξεκινήσει από τα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.