ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ - ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Οι κινητοποιήσεις και η αλληλεγγύη έφεραν την ανανέωση των συμβάσεων

Δόθηκε άμεση αγωνιστική απάντηση στην ανακοίνωση του δημάρχου για απόλυση 75 συμβασιούχων εργαζομένων στο δήμο

Τρίτη 3 Γενάρη 2017

Από την κινητοποίηση του Σαββάτου και αφού είχε ανακοινωθεί η υπαναχώρηση του δημάρχου και η ανανέωση των συμβάσεων
Κάτω από την πίεση της αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων στο Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη και του κινήματος αλληλεγγύης που άρχισε να εκδηλώνεται, ο δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη, Ι. Καϊτεζίδης, υπαναχώρησε και το Σάββατο, λίγες ώρες πριν την εκπνοή του χρόνου, υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις, για την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους.

Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 30/12, ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει την απόλυση των 75 συμβασιούχων του δήμου, επικαλούμενος ότι ο νόμος για την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος του 2017 προσκρούει στο άρθρο 13 του Συντάγματος.

Αμέσως οι εργαζόμενοι, με μπροστάρη το ταξικό σωματείο τους, το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου, απαιτώντας παράταση των συμβάσεων. Στο πλευρό τους προσέτρεξαν και εργαζόμενοι άλλων κλάδων, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Η κατάληψη ολοκληρώθηκε το ίδιο βράδυ, με δυναμική κινητοποίηση και πορεία στους δρόμους του Πανοράματος, ενώ είχε καθοριστεί νέο αγωνιστικό ραντεβού, το Σάββατο το μεσημέρι, στην πλατεία Δημαρχείου.

Το Σάββατο, μια ώρα πριν την καθορισμένη νέα κινητοποίηση, ο δήμαρχος ανακοίνωσε την απόφασή του να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις για την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους.

Συνεχίζουν τον αγώνα για τα δεδουλευμένα και για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης, οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, αλλά και για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλαν στους εργαζόμενους πολλά σωματεία και φορείς, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε από την πρώτη ώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του, σημειώνει: «Ο αγώνας των συμβασιούχων μάς αφορά όλους. Ολοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμά μας στη δουλειά. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Ολα τα δικαιώματα κατακτήθηκαν με αγώνες από την εργατική τάξη. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά».