ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για τους πληγέντες από το χιονιά
Σάββατο 14 Γενάρη 2017

Eurokinissi

Για άλλη μια φορά, ο Νομός Καρδίτσας βιώνει τις συνέπειες της κακοκαιρίας, καθώς υπήρξαν παρατεταμένες διακοπές νερού και ρεύματος, το οδικό δίκτυο, και ειδικά το επαρχιακό, σχεδόν ήταν απροσπέλαστο, με αποτέλεσμα τη δυσκολία πρόσβασης σε πολλά ορεινά χωριά, παρ' όλη την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Τοπικής Διοίκησης ή επαγγελματίες που μισθώθηκαν τα οχήματά τους, προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα.

Σε ανακοίνωσή τους οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Καρδίτσας σημειώνουν:

«Αποτελεί πρόκληση η εναπόθεση της ευθύνης της επίλυσης των προβλημάτων στον εθελοντισμό των πολιτών και η επίκληση από την πλευρά των τοπικών αρχών της σφοδρότητας και μοναδικότητας του φαινομένου, ενώ υπήρχε προειδοποίηση ότι θα είχαμε τέτοια καιρικά φαινόμενα και σήμερα (χτες), να τελειώνει το αλάτι που χρειάζεται να ρίξουν στους δρόμους της Καρδίτσας για να μη γίνουμε παγοδρόμιο. Πρέπει, όμως, να αναρωτηθεί ο καθένας ποια είναι η αιτία, που κάθε φορά τα "σχέδια ετοιμότητας" αποδεικνύονται "χάρτινα" και ο κάθε αρμόδιος προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε άλλους, με τελικό αποδέκτη όλους εμάς.

Το ΚΚΕ θεωρεί πως τα προβλήματα που βιώνουμε αποτελούν συνέπειες της πολιτικής, που, υπηρετώντας την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, του κεφαλαίου δηλαδή, και εμπορευματοποιώντας τις ανάγκες των εργαζομένων, έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη επαρκών υποδομών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του εργαζόμενου λαού και της ασφάλειάς του. Πολιτική που αποτυπώθηκε και στην ψήφιση των προϋπολογισμών, όπου ελάχιστα ποσά προβλέπονται για την πολιτική προστασία, την αντισεισμική και αντιπλημμυρική θωράκιση, για προσλήψεις μόνιμου και εξειδικευμένου επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού. Πολιτική σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις πολιτικές των περικοπών, των συρρικνωμένων κοινωνικών δαπανών, της ανελέητης φορολογίας που με ιδιαίτερο ζήλο εφαρμόζουν και οι τοπικές αρχές.

Εδώ και τώρα χρειάζεται, με κάθε μέσο που διαθέτει, το κράτος να διασφαλίσει τροφή, φάρμακα και νερό για τους κτηνοτρόφους και όσους μένουν σε περιοχές που έχουν δυσκολία προσέγγισης. Να διασφαλιστεί η παρουσία γιατρών και φαρμάκων για τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Να υπάρξει πλήρης αποζημίωση για καταστροφές στην παραγωγή των αγροτικών καλλιεργειών και των κτηνοτροφικών μονάδων που έχουν υποστεί ζημιές από το χιονιά στην περιοχή μας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του δήμου και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη σταθερή κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν. Κρατική χρηματοδότηση για αγορά, συντήρηση κατάλληλου εξοπλισμού αντιμετώπισης ανάλογων φαινομένων».