ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Δύσκολα τεστ για τα φαβορί
Τετάρτη 25 Γενάρη 2017

Icon

Στην παραδοσιακά δύσκολη έδρα του Λεβαδειακού δοκιμάζεται σήμερα η ΑΕΚ για το Κύπελλο
Mε το παράδοξο τα περισσότερα παιχνίδια της μέρας να είναι τα πρώτα της σειράς και ένα η ρεβάνς, αποτέλεσμα της κακοκαιρίας που επικράτησε το προηγούμενο διάστημα και οδήγησε σε αρκετές αναβολές, διεξάγεται σήμερα το κυρίως μέρος της 3ης φάσης του Κυπέλλου.

Οσον αφορά τα πρώτα παιχνίδια στο πρόγραμμα, ξεχωρίζουν οι εκτός έδρας δοκιμασίες Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Ατρομήτου σε Κλ. Βικελίδης, Λιβαδειά και Λαμία αντίστοιχα.

Στη Θεσσαλονίκη, σε μια μονομαχία που ξυπνάει αρκετές αναμνήσεις από τα παλιά, ο Αρης του Νίκου Αναστόπουλου θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό. Οι «κιτρινόμαυροι», ανεβασμένοι ψυχολογικά από την καλή παρουσία τους στη Football League, θέλουν να σταθούν επάξια στο πρώτο ουσιαστικά ντέρμπι για αυτούς εδώ και μια τριετία και την περιπέτειά τους στην Γ΄ εθνική. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, που θα παρουσιαστούν με αρκετές αλλαγές, επιδιώκουν μια καλή εμφάνιση, πέραν των πρακτικών λόγων (βλ. πρόκριση) και για την ψυχολογία της ομάδας.

Σε μια αναμέτρηση με «άρωμα» Super League, η ΑΕΚ θα δοκιμαστεί στην παραδοσιακά δύσκολη γι' αυτήν έδρα του Λεβαδειακού. Oι φιλοξενούμενοι, με τον αέρα από τη νίκη τους επί του Αστέρα Τρίπολης, θέλουν να συνεχίσουν επιτυχημένα, επιδιώκοντας σήμερα το αποτέλεσμα που θα αποτελέσει τη βάση της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, με όπλο την έδρα τους, μετά από τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα στο πρωτάθλημα ψάχνουν μια εκκωφαντική επιτυχία και για λόγους ψυχολογίας.

Δοκιμασία περιμένει μια ακόμα ομάδα της Super League, τον Ατρόμητο, στη Φθιώτιδα. Μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, οι Περιστεριώτες ψάχνουν την επιστροφή στις επιτυχίες απέναντι στην ιδιαίτερα ανεβασμένη αγωνιστικά Λαμία.

Προβάδισμα πρόκρισης για Ξάνθη

Προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Ηράκλειο πήρε απέναντι στον ΟΦΗ η Ξάνθη, που στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων στα Πηγάδια επικράτησε με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι των φιλοξενουμένων, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες και έχοντας δύο δοκάρια (Σολτάνι 42', Γιουνές 48'), ωστόσο την αναμέτρηση έκρινε το αυτογκόλ του Μητρόπουλου στο 40'. Οι φιλοξενούμενοι απ την πλευρά τους... ξύπνησαν στο τελευταίο 20λεπτο, όταν απείλησαν περισσότερο, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες (καλύτερες αυτές των Μάνου 70', Λάζιτς 75'), χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι πιο αξιόλογο.

Σφραγίζεται το πρώτο εισιτήριο για τους 8

Στην Τρίπολη αναμένεται να σφραγιστεί το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού, στην αναμέτρηση του Αστέρα με τα Τρίκαλα (17.15 Cosmote Sports 3). Οι Αρκάδες βρίσκονται αγκαλιά με την πρόκριση, μετά από τη νίκη τους με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλική πόλη.