Η Λόλα Μπλάου έρχεται στην Πάτρα
Παρασκευή 3 Φλεβάρη 2017

Η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας φέρνει από τη Δευτέρα 6 Φλεβάρη στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» το έργο «Απόψε Λόλα Μπλάου», του Γκέορκ Κράισλερ.

Είναι η ιστορία της Βιεννέζας, με εβραϊκή καταγωγή, τραγουδίστριας Λόλα Μπλάου, η οποία το 1938 αναγκάζεται να διαφύγει από τους ναζί και να ζητήσει καταφύγιο στην Ελβετία. Εκεί, συνεργάζεται με επιθεωρησιακά θέατρα, μέχρι που μεταναστεύει στην Αμερική. Στη Νέα Υόρκη αναγνωρίζεται ως μεγάλη show-woman και κάνει καριέρα ως σύμβολο του σεξ. Μετά από ένα τηλεφώνημα του παλιού νεανικού της έρωτα Leo, αποφασίζει να επιστρέψει στη Βιέννη. Οι προσδοκίες της όμως διαψεύδονται και με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνει ότι οι άνθρωποι, μετά τον πόλεμο, δεν έχουν αλλάξει...

Η Λόλα Μπλάου στέκεται αμήχανα αδύναμη απέναντι σε όλα. Στην ουσία δεν θέλει τίποτα, παρά μόνο να χορέψει και να τραγουδήσει λίγο και να προσφέρει στο κοινό της χαρούμενες στιγμές. Πρέπει να καταλάβει όμως ότι δεν χρησιμεύει σε τίποτα η κατοχύρωση μίας ταπεινής μόνο θέσης στον ήλιο. Κάθε άνθρωπος πρέπει πάνω απ' όλα να προσπαθεί τόσο για τον ίδιο όσο και τους συνανθρώπους του να απομακρύνει και να καταρρίπτει όλα εκείνα τα εμπόδια που κρύβουν τον ήλιο.

Η σκηνοθετική προσέγγιση του Michael Seibel συνδέει το περιεχόμενο του θεατρικού έργου με τα κοινωνικά δεδομένα του κόσμου μας σήμερα, την προσφυγιά, τους πολέμους, τους διωγμούς...

Παίζει η Κατερίνα Γιαμαλή. Στο πιάνο ο Αναστάσης Σπηλιωτόπουλος.

Μετάφραση κειμένου: Κοραλία Σωτηριάδου. Μετάφραση τραγουδιών: Κοραλία Σωτηριάδου, Κατερίνα Γιαμαλή. Σκηνικό - Ενδυματολογία: Λαμπρινή Καρδαρά. Χορογραφίες: Ολγα Σπυράκη.

Παραστάσεις 6, 7, 13, 14, 20, 21 Φλεβάρη και 6, 7 Μάρτη.

Εναρξη: 21.00. Γενική είσοδος 10 ευρώ, φοιτητικό - ανέργων - ΑμΕΑ 8 ευρώ.