Στη Βόρεια Ελλάδα
Τρίτη 7 Φλεβάρη 2017

Αγωνιστική υποδοχή από Σωματεία της Θεσσαλονίκης στους αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων
Στη Θεσσαλονίκη, αγωνιστική υποδοχή των αγροτών από το μπλόκο των Μαλγάρων που προχώρησαν σε κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης, πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο ταξικά σωματεία της πόλης.

Μαζική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα των Σωματείων Εμποροϋπαλλήλων, Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και η συμμετοχή στη συγκέντρωση που έγινε στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου. Εκεί βρέθηκε και αντιπροσωπεία αγροτών από τον Σύλλογο «Μαρίνος Αντύπας» που πρωτοστατεί στο μπλόκο της διασταύρωσης της Νάουσας.

Από τον χώρο της συγκέντρωσης ξεκίνησε πορεία με κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο, όπου γύρω στη 1 το μεσημέρι έφτασαν οι αγρότες από το μπλόκο των Μαλγάρων, με δεκάδες τρακτέρ και άλλα αγροτικά οχήματα. Παρέταξαν τα μηχανήματα στην παραλιακή λεωφόρο, την οποία απέκλεισαν για περίπου 2 ώρες.

Από τα μεγάφωνα, εκπρόσωποι του μπλόκου και των Σωματείων ανέδειξαν την ανάγκη κοινού αγώνα απέναντι στην πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες και καταδικάζει στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση συνολικά το λαό.

Στον Εβρο συνεχίζουν δυναμικά τους συμβολικούς αποκλεισμούς οι αγρότες του μπλόκου στο Θούριο, ενώ στη Ροδόπη παραμένουν τα μπλόκα σε Καλλίστη και Πάσσο.

Στην Καστοριά ενισχύεται το μπλόκο του Αργους Ορεστικού. Την Πέμπτη 9/2, μαζί με τους αγρότες των Πρεσπών, θα προχωρήσουν σε 24ωρο αποκλεισμό του τελωνείου της Κρυσταλλοπηγής, στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Παραμένουν τα μπλόκα στο Αντίγονο της Φλώρινας, στον κόμβο Μανιακίου και στα Γρεβενά, στην είσοδο της Εγνατίας.

Την Πέμπτη αγρότες της Κοζάνης ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκο στη γέφυρα του Ρυμνίου.

Στην Κεντρική Μακεδονία παραμένουν τα μπλόκα της Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας και στη διασταύρωση της Νάουσας, όπου οι αγρότες πραγματοποιούν καθημερινούς συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων. Επίσης τα μπλόκα στον κόμβο Γυψοχωρίου στην Πέλλα και στην Κατερίνη, στην αερογέφυρα στην είσοδο της πόλης.

Στις Σέρρες, οι αγρότες της περιοχής της Αμφίπολης συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στην πλατεία του Ροδολίβους. Επίσης παραμένει το μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, στο ύψος του Λευκώνα.

Στο Κιλκίς συνεχίστηκε και χτες ο αποκλεισμός του Τελωνείου των Ευζώνων.

Στη Θεσσαλονίκη, αγρότες από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια, χτες, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το ΥΜΑΘ. Επίσης παραμένει το μπλόκο στο Δερβένι.