ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές

Συντεταγμένη αποχώρηση από τα μπλόκα αποφάσισαν στις χτεσινές συνελεύσεις και συσκέψεις

Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2017

Από το επιτυχημένο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Τη συντεταγμένη αποχώρησή τους από τα μπλόκα και τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα τους με άλλες μορφές αποφάσισαν οι μικρομεσαίοι αγρότες στις χτεσινές συνελεύσεις και συσκέψεις, που πραγματοποίησαν μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Στη σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια αποφασίστηκε η αποχώρηση των αγροτών και των τρακτέρ να γίνει σήμερα Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι.

Συνέχεια με συλλαλητήρια, Κιλελέρ και κατά τόπους παρεμβάσεις

Παράλληλα, οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν αποφασίσει να δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν την επόμενη βδομάδα, στις 21, 22 και 23 Φλεβάρη, εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε μια σειρά πόλεις σε όλη τη χώρα. Επίσης, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφάσισε να τιμήσει με συγκέντρωση στις 19 Μάρτη την επέτειο του Κιλελέρ, προσθέτοντας έναν ακόμα σταθμό στον αγώνα που συνεχίζουν να δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι για την επιβίωσή τους.

Ταυτόχρονα, οι συνελεύσεις που έγιναν στα μπλόκα και οι κατά τόπους αγροτικοί σύλλογοι σχεδιάζουν το πρόγραμμα δράσης τους για τις επόμενες μέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αγροτικός Σύλλογος Πλατάνου Αμαρίου οργανώνει σήμερα Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΑΟ στο Ρέθυμνο.

Στο μπλόκο των αγροτών της Ηλείας, που έχει στηθεί στο Λατίφι Αμαλιάδας, μετά από Γενική Συνέλευση αποφασίστηκε πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει παρέμβαση στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 15.00. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Μπακόπουλος - Ντρίνιας», με προσυγκέντρωση στις 13.30 στα Βενζινάδικα του Αιγίου.

Επίσης, την Τρίτη 21/2 με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας θα γίνει αγροτικό συλλαλητήριο στις 11 π.μ. στην πλατεία ΟΤΕ, στον Πύργο.