«Κάθε δεύτερη Τρίτη»
Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017

Το βραβευμένο με 1ο βραβείο Ελλήνων λογοτεχνών το 2014 έργο της Αντωνίας Θεοχαρίδου, με τίτλο «Κάθε δεύτερη Τρίτη», παρουσιάζεται στον Τεχνοχώρο «Φάμπρικα» (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ευρυμέδοντος, Μετρό «Κεραμεικός», τηλ. κρατήσεων: 6942.299.585), σε σκηνοθεσία Γιώργου Σπηλιωτόπουλου, από 15 Φλεβάρη μέχρι 23 Μάρτη. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό κείμενο με κεντρικό του άξονα τις απρόσωπες ανθρώπινες σχέσεις στις σύγχρονες κοινωνίες.

Το θεατρικό κείμενο «Κάθε δεύτερη Τρίτη» βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα της μεταπραττικότητας των ανθρώπινων όντων και της διαχείρισής τους σαν πράγματα για πέταμα ή ανταλλαγή. Μέσα από την εξέλιξη του μύθου, προβάλλονται τα πολλαπλά προβλήματα σχέσεων της σύγχρονης εποχής, όπου οι άνθρωποι θεωρούνται αντικείμενα, οι σχέσεις είναι συνήθως απρόσωπες και η αντικατάσταση του Αλλου γίνεται με πολύ μεγάλη ευκολία. Μέσα από τη συνεχή πάλη με τον εαυτό τους και έναν ειλικρινή εσωτερικό διάλογο, οι ήρωες αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους και τα λάθη τους και οδηγούνται στην κάθαρση.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σπηλιωτόπουλος. Κείμενο: Αντωνία Θεοχαρίδου. Φωτισμοί: Σπύρος Παπαδημητρίου. Μουσική: Γιώργος Σπηλιωτόπουλος. Φωτογραφία: Βαγγέλης Σωμαράκης. Video art: Aγγελική Ξηροκώστα. Παίζουν: Τζωρτζίνα Κώνστα, Αργυρώ Λογαρά, Γιώργος Σπηλιωτόπουλος. Οι πίνακες της παράστασης είναι έργα της ζωγράφου Βιβής Κώνστα (ViviC).

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη στις 21.30.