«Στη χώρα των θαυμάτων» με Μικρούτσικο και Θηβαίο
Τρίτη 21 Φλεβάρη 2017

Ο Δ. Κουτσούμπας και ο Θ. Παφίλης με τον Θ. Μικρούτσικο και τον Χρ. Θηβαίο
Ο Θάνος Μικρούτσικος μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο και τη νέα ερμηνεύτρια του Θάνου Μικρούτσικου, Μαριάννα Πολυχρονίδη συνεχίζουν τις παραστάσεις τους στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Συγγρού 143), με τίτλο «Στη χώρα των θαυμάτων» και δίνουν ραντεβού με το κοινό τους κάθε Σάββατο έως τις 4 Μάρτη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρακολούθησε την παράσταση το περασμένο Σάββατο.

Στο πρώτο μέρος, ο Θ. Μικρούτσικος παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, «Στην Ομίχλη των Καιρών», μια σειρά τραγουδιών σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, Αλκη Αλκαίου, Μάνου Ελευθερίου και Γιάννη Δούκα, με βασική ερμηνεύτρια την Μαριάννα Πολυχρονίδη. Ο Χρήστος Θηβαίος, επίσης, παρουσιάζει την τελευταία του δουλειά με τίτλο «Σιδερένιο Νησί», που εμπνεύστηκε από την εξέγερση των μεταλλωρύχων στη Σέριφο το 1916.

Το δεύτερο μέρος της παράστασης αποτελείται από τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από πολλές γενιές, από τον Σταυρό του Νότου, τους 7 Νάνους και την Πιρόγα, μέχρι το Ημερολόγιο, τη Σωτηρία της Ψυχής, τις Περικοπές, τη Μικρή Πατρίδα, αλλά και τη Ρόζα και τον Αμλετ της Σελήνης... όλα αυτά «Στη χώρα των θαυμάτων».

Τους τρεις καλλιτέχνες πλαισιώνουν ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), ο Μάξιμος Δράκος (πλήκτρα), ο Πέτρος Βαρθακούρης (μπάσο και κιθάρες), ο Γιάννης Αγγελόπουλος (τύμπανα).