ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Να αποφύγει τα... μπλεξίματα
Πέμπτη 2 Μάρτη 2017

Με στόχο να αποφύγει μεγαλύτερους ...μπελάδες όσον αφορά την παρουσία του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σήμερα στο Τελ Αβίβ με αντίπαλο τη Μακάμπι (21.05 Νovasports 2) για την 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρ αποτέλεσε μια χαμένη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» να εδραιώσουν την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα. Μάλιστα το αποτέλεσμα δημιούργησε ξανά λεπτές ισορροπίες για τον Ολυμπιακό, που στη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας δοκιμασία ταξιδεύει στο Ισραήλ με λιγότερα πλέον περιθώρια απωλειών.

Η ελληνική ομάδα επιδιώκει τη νίκη προκειμένου να παραμείνει τρίτη στη βαθμολογία αλλά και ζωντανή για κάτι παραπάνω, κυνηγώντας την ΤΣΣΚΑ για τη 2η θέση. Στόχοι που, όπως τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, είναι στο χέρι του Ολυμπιακού να επιτευχθούν. Για τον Ελληνα τεχνικό η παρουσία στην τετράδα είναι αποκλειστική υπόθεση των παικτών του. Οπως είπε, τόσο στον σημερινό αγώνα όσο και στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας, οι παίκτες θα πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι, να εμφανίζονται κατάλληλα προετοιμασμένοι για τον κάθε αντίπαλο και να δίνουν το μέγιστο των δυνάμεών τους.

Στα του σημερινού παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι η Μακάμπι δεν έχει ουσιαστικές ελπίδες πρόκρισης και για σήμερα, εξαιτίας τραυματισμών, αναμένεται να εμφανιστεί με μόλις οκτώ παίκτες (νοκ άουτ οι Γκάουντλοκ,Σμιθ, Αλεξάντερ, Μίλερ), για τον Γ. Σφαιρόπουλο η αναμέτρηση χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Και αυτό γιατί, όπως ανέφερε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, οι αντίπαλοι, παρά τη χαμηλή τους βαθμολογική θέση, παραμένουν αξιόπιστοι και μάλιστα δείχνουν ότι ξεπέρασαν την αγωνιστική κοιλιά, πετυχαίνοντας νίκες απέναντι σε Ούνιξ Καζάν και Μπασκόνια.

Για τον Ολυμπιακό απών θα είναι και πάλι ο Βασίλης Σπανούλης, που ξεπέρασε μεν τη θλάση αλλά θεωρήθηκε ανέτοιμος να αγωνιστεί, ενώ στα θετικά συγκαταλέγεται η επιστροφή του Πάτρικ Γιανγκ.