Αρχίζουν από σήμερα τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Στις 3.15 μ.μ., στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθήνας, θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Πέμπτη 16 Μάρτη 2017

Από το περσινό Φεστιβάλ της Σπουδάζουσας στην Αττική
Με σύνθημα δανεισμένο από τους στίχους του Βλ. Μαγιακόφσκι, «Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... Αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς!» αρχίζουν από σήμερα τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί σε σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα αυτό το διάστημα.

Το διήμερο Φεστιβάλ της Περιφερειακής Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ αρχίζει σήμερα, Πέμπτη, με εκδηλώσεις στη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθήνας, από τις 2 το μεσημέρι, που αναλυτικά περιλαμβάνουν: Επίδειξη χορευτικών ομάδων. Μουσικό - θεατρικό αφιέρωμα στην Οχτωβριανή Επανάσταση από Ομάδα της ΚΝΕ. Στις 15.15 Ομιλία από τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ. Στις 15.45 Μεγάλη συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου. Οι σημερινές εκδηλώσεις κλείνουν με νησιώτικο - ικαριώτικο γλέντι. Αύριο οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο Αίθριο της Φιλοσοφικής από τις 6 το απόγευμα.

Από σήμερα αρχίζει και στην Πάτρα το διήμερο Φεστιβάλ των Οργανώσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ της ΚΝΕ, που οι εκδηλώσεις του θα γίνουν παράλληλα στην εστία του Πανεπιστημίου και στον κεντρικό διάδρομο του ΤΕΙ, από τις 12.30 το μεσημέρι, με: Αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες (στο Πανεπιστήμιο θεατρικό μονόπρακτο του Μπρεχτ από τη θεατρική ομάδα «Τρίτο κουδούνι» και στο ΤΕΙ το Χορευτικό του Δήμου Πατρέων), βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη» κι ακόμα συναυλίες (με τους «Αcoustic Two» στο ΤΕΙ και τους «Mask of Sorrow» στο Πανεπιστήμιο). Οι αυριανές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο γήπεδο της ΕΑΠ της Πάτρας, από τις 7 μ.μ.


Στα Γιάννενα, το Φοιτητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ γίνεται σήμερα, Πέμπτη, στη Λέσχη του Πανεπιστημίου, με: Στις 6 μ.μ. χορευτικές επιδείξεις. Στις 7 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Με το δρόμο που οδηγεί στην ανεργία και το εξωτερικό ή με το δρόμο του αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες;», με ομιλήτρια την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στις 8.30 μ.μ., τα φοιτητικά συγκροτήματα «Αυτόπτες Μάρτυρες», Νάγια Μελιγγιώτη, Στέλιος Κοτίδης και η μπάντα του, «Σκληροί», «Φρα-παίδες», Μαρία και Μαριάννα, «Feel». Στις 10.30 μ.μ. ακολουθεί μεγάλη συναυλία με τους «Gadjo Dilo» και μετά η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.

Αντίστοιχα, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 18 Μάρτη, θα γίνει το Φοιτητικό Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, στο φουαγιέ της Νομικής του ΑΠΘ. Στο Ηράκλειο Κρήτης, επίσης, το Φεστιβάλ ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΝΕ θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στο πάρκο Γεωργιάδη, από τις 7.30 μ.μ. Ακόμα, διήμερες φοιτητικές εκδηλώσεις θα γίνουν στην Κέρκυρα, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 18 Μάρτη, στο Πανεπιστήμιο, αλλά και στην Ξάνθη θα γίνει εκδήλωση το Σάββατο 18 Μάρτη, στις 8 μ.μ., στο Αναγνωστήριο ΠΡΟΚΑΤ. Για την εκδήλωση στην Ξάνθη, μάλιστα, στο πλαίσιο της προπαγάνδισής της, τα μέλη της ΚΝΕ «στόλισαν» με γιγαντοπανό με το σύνθημα του Φεστιβάλ το Πολυτεχνείο της Ξάνθης, καλώντας τους φοιτητές στην εκδήλωση.

Ανάλογες δράσεις προετοιμασίας και προπαγάνδισης των εκδηλώσεών τους κάνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ και σε άλλες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό προχτές, Τρίτη 14 Μάρτη, στο ΤΕΙ Λάρισας ξεκίνησε το τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 και χτες, Τετάρτη, οι αθλητικές δραστηριότητες συνεχίστηκαν με αγώνες ping-pong, ενώ ολοκληρώθηκε και το τουρνουά ποδοσφαίρου με τη διεξαγωγή του τελικού. Να σημειώσουμε ότι οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Λάρισα θα γίνουν την Τετάρτη 22 Μάρτη.

Αντίστοιχα, στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας Φεστιβάλ και εκδηλώσεις θα γίνουν στο Βόλο, στο ΤΕΙ Χαλκίδας, στην Κομοτηνή, ενώ επίσης την ερχόμενη βδομάδα τη σκυτάλη θα πάρουν και οι Οργανώσεις των ΤΕΙ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.