ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ
Μία ακόμα «παράσταση» αποπροσανατολισμού

Νίκος Σοφιανός: Θέλουν να συζητάμε για μακέτες όταν έρχεται νέα σφαγή συντάξεων - αφορολόγητου - Εργασιακών

Παρασκευή 17 Μάρτη 2017

Eurokinissi

Σειρά παρεμβάσεων στην Αθήνα προπαγανδίζει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει από τη νέα λαίλαπα που ετοιμάζει σε βάρος των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Ετσι, τα κυβερνητικά σχέδια για την Αθήνα παρουσίασε χτες ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, στον δήμαρχο Αθηναίων, Γ. Καμίνη, σε συνάντηση που είχαν μετά από πρωτοβουλία του πρώτου. Σχέδια που προπαγανδίζονται με συνθηματολογία όπως «να αλλάξει η Αθήνα και να την κάνουμε σύγχρονη και ασφαλή πόλη». Στο πλαίσιο αυτό, Αλ. Τσίπρας και Γ. Καμίνης κατέθεσαν την κοινή τους πρόθεση για συνεργασία. Ο δήμαρχος εστίασε στην ενίσχυση του κλίματος ασφάλειας στους κατοίκους της πόλης και ζήτησε μέριμνα για τους αστέγους και τους τοξικοεξαρτημένους. Θυμίζουμε ότι για τους χρήστες ουσιών, ο Γ. Καμίνης έχει από καιρό καταθέσει την άκρως αντιδραστική πρόταση για τη δημιουργία «χώρων ιατρικής ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών».

Για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται, η κυβέρνηση διατείνεται ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή τους. Σε αυτήν περιλαμβάνονται οι πετσοκομμένοι, πλέον του 60% τα τελευταία χρόνια, πόροι της Τοπικής Διοίκησης, το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και ιδιωτικά κεφάλαια.

Αυτές, σε γενικές γραμμές, προβλέπουν τη δημιουργία πάρκου στου Γουδή, με Φορέα Διαχείρισης που θα συμμετέχουν οι τρεις όμοροι δήμοι Αθηναίων, Ζωγράφου και Παπάγου, η Περιφέρεια Αττικής, τα υπουργεία Ενέργειας και Εθνικής Αμυνας, με στόχο, ανάμεσα σε άλλα, την προώθηση ήπιου και εναλλακτικού αστικού τουρισμού. Την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, με σειρά παρεμβάσεων που στόχο έχουν «την αύξηση του ποσοστού κατοίκησης και θα επιφέρουν τόνωση της εμπορικής δραστηριότητας και μείωση της παραβατικότητας». Την ανάπλαση στα Κουντουριώτικα και στην περιοχή της Αλεξάνδρας και με την απομάκρυνση του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Την εγκατάσταση διαφόρων υποδομών πολιτισμού - αθλητισμού στην περιοχή του Βοτανικού, ανάμεσα σε αυτές και η ολοκλήρωση του ημιτελούς εμπορικού κέντρου με πόρους από το πακέτο Γιούνκερ. Την κατασκευή νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στην έκταση πίσω από το Νοσοκομείο της Αεροπορίας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Γ. Καμίνης είπε «ο δήμος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια να δοθεί λύση στο γηπεδικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού, με την προϋπόθεση να είναι σύμφωνος ο Παναθηναϊκός και να είναι δίπλα του η Πολιτεία».

Δήλωση Νίκου Σοφιανού

Ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Γ. Καμίνη:

«Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο της Αθήνας σε συνδυασμό με δημοσιεύματα για τη "Νέα Αθήνα", μεγάλων έργων και παρεμβάσεων, αποτελούν μια ακόμα παράσταση που δίνει η κυβέρνηση για να χρυσώσει το χάπι του νέου πακέτου μέτρων που ετοιμάζει με τους γνωστούς εταίρους.

Παραμυθιάζουν το λαό που τον έχουν γονατίσει σημερινοί και χτεσινοί διαχειριστές της 9χρονης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Τη μία μέρα βάζουν όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς και οι ίδιοι το διαψεύδουν την επόμενη. Σήμερα, αναπλάθουν την Αθήνα με τα γνωστά σενάρια που κυκλοφορούν χρόνια τώρα: Ελαιώνας - Γουδή - Αλεξάνδρας - ιστορικό κέντρο. Στόχος τους να συζητάμε για μακέτες και σχέδια, ανταποδοτικές υποσχέσεις, την ώρα που έρχεται νέα σφαγή συντάξεων - αφορολόγητου - Εργασιακών.

Καμία ανοχή στο κακοπαιγμένο θέατρο της συγκυβέρνησης. Διεκδικούμε να παραμείνουν ελεύθεροι χώροι οι ελάχιστοι που έχουν απομείνει (στην Ακαδημία Πλάτωνος και στον Προμπονά), που κυβέρνηση - δήμος έχουν αποφασίσει να χτιστούν».