ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία κατά την επίσκεψη του υφυπουργού Παιδείας
Τρίτη 21 Μάρτη 2017

Στιγμιότυπο από τη διαμαρτυρία
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της Παιδείας υποδέχτηκαν την περασμένη Παρασκευή στην έδρα της Αντιπεριφέρειας στην Καλαμάτα τον υφυπουργό Παιδείας, Δ. Μπαξεβανάκη, γονείς και εκπαιδευτικοί.

Οι συγκεντρωμένοι επέδωσαν υπόμνημα που υπογράφουν η Ενωση Γονέων του δήμου Καλαμάτας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων του νομού και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Ωρομισθίων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, και με συνθήματα κατά της πολιτικής απαξίωσης της Δημόσιας Παιδείας ανάγκασαν τον υφυπουργό να τους ακούσει πριν την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Αφού περιέγραψαν τις επιπτώσεις που έχουν επιφέρει και στο χώρο της Παιδείας οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, αναφέρθηκαν σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στο νομό, με τα κενά στα σχολεία να παραμένουν και η όποια κάλυψή τους γίνεται με αναπληρωτές, το Μουσικό Σχολείο να μην είναι πλήρως στελεχωμένο, με το κλείσιμο μιας ειδικότητας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ στην Καλαμάτα και καταδίκασαν την πολιτική του υπουργείου για τα ΕΕΕΕΚ, τα ειδικά σχολεία και για τις ελλείψεις στις υποδομές.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των συγκεντρωμένων, ο υφυπουργός υπερασπίστηκε την αντιλαϊκή πολιτική και προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, λέγοντας ότι φέτος τα σχολεία λειτουργούν καλύτερα από κάθε άλλη φορά... Από τους συγκεντρωμένους τέθηκε και το ζήτημα της παραπομπής σε δίκη του Γραμματέα της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Παν. Κουφαλάκου ύστερα από μήνυση του διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο Μουσικό Σχολείο. Σύμφωνα με παρόντες στη συνάντηση, ο υφυπουργός Παιδείας ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, δήλωσε πως το υπουργείο δεν επιθυμεί οι διαφορές στη σχολική κοινότητα να επιλύονται μέσω των δικαστηρίων, αλλά από 'κει και πέρα είναι προσωπική υπόθεση του κάθε διευθυντή...