ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Διπλή επιτυχία στο Μπακού
Τρίτη 21 Μάρτη 2017

Eurokinissi

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βάσω Μιλλούση επέστρεψαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο με το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα
Δύο ακόμα διεθνείς επιτυχίες για την ελληνική Γυμναστική πρόσθεσαν ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βάσω Μιλλούση, με τα μετάλλια που κατέκτησαν στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυμναστικής στο Μπακού.

Στους κρίκους ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία του στο αγώνισμα σε διεθνές επίπεδο, λίγους μήνες μετά την πρωτιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στο τελικό του αγωνίσματος ήταν για μια ακόμα φορά άψογος στην εκτέλεση του προγράμματός του, που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,30, και βαθμολογήθηκε με 15,466 βαθμούς. Βαθμολογία με την οποία πήρε με άνεση το χρυσό, αφήνοντας δεύτερο τον Ιάπωνα Καζουγιούκι Τακέντα (14,766) και τρίτο τον Ουκρανό Γεβγκέν Γιουντένκοφ (14,233). Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος πήρε την αξιοσημείωτη 5η θέση με 13,800 βαθμούς (βαθμός εκτέλεσης: 8,100, βαθμός δυσκολίας: 5,70), ενώ φάνηκε ότι μπορούσε και ακόμα καλύτερα.

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε και η Βάσω Μιλλούση στο τελικό της δοκού ισορροπίας, με το πρόγραμμά της να βαθμολογείται από τους κριτές με 13,633 βαθμούς, που της έδωσαν το ασημένιο μετάλλιο. Μάλιστα αυτό ήταν το 13ο μετάλλιο για την Ελληνίδα αθλήτρια στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το 2009. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα το χρυσό πήρε η Ρουμάνα Καταλίνα Πονόρ (13,833), ενώ το χάλκινο η Αυστραλέζα Εμιλι Λιτλ (13,433).

Στις αξιόλογες παρουσίες για την ελληνική αποστολή συγκαταλέγεται και αυτή της Ιωάννας Ξουλόγη, η οποία κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό των ασκήσεων εδάφους. Η 25χρονη πρωταθλήτρια παρουσίασε ένα αξιόλογο πρόγραμμα και συγκέντρωσε 12,633 βαθμούς, δίνοντας μάχη για το χάλκινο μετάλλιο με την Μαρίνα Νεκράσοβα από το Αζερμπαϊτζάν, η οποία τελικά το κατέκτησε με 12,833 βαθμούς.