ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στο πλευρό του αγωνιστή Παλαιστινιακού λαού
Τετάρτη 22 Μάρτη 2017

Αποψη από την κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Εκδήλωση διεθνιστικής αληλλεγγύης στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού οργάνωσε χτες βράδυ στην αίθουσα συνελεύσεών του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ανταποκρινόμενο σε σχετική απόφαση του ΠΑΜΕ.

Με χειροκροτήματα και φωνάζοντας το σύνθημα "ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός" υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι της Λάρισας που συμμετείχαν στην εκδήλωση τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπασί.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ. Μπλέκος, μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ, και ακολούθησε απαγγελία ποιήματος για τα παιδιά της Παλαιστίνης από τον Βασίλη Βαμβακίδη. Μετά την ανταλλαγή δώρων, το λόγο πήρε ο Τάσος Τσιαπλές, πρόεδρος του ΕΚΛ, σημειώνοντας ότι το ΕΚΛ, πιστό στις αρχές του διεθνισμού και της αλληλεγγύης προς τους εργάτες και τους λαούς όλου του κόσμου, που υποφέρουν από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ταξική εκμετάλλευση, βρίσκεται σταθερά αλληλέγγυο στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού, στηρίζοντας το δίκαιο και ηρωικό αγώνα του ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, που με την στήριξη ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στερεί το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να ζουν ελεύθεροι στη δική τους πατρίδα.

Κατήγγειλε την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που λέει ότι στηρίζει τον αγώνα των Παλαιστινίων, αλλά στην πράξη δυναμώνει την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, και τόνισε: «Το ΕΚΛ και το ταξικό κίνημα πιστεύουμε ότι έμπρακτη στήριξη του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού είναι το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών και του Παλαιστινιακού πληθυσμού από την ισραηλινή κυβέρνηση, ενάντια γενικότερα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, που επεκτείνονται όλο και περισσότερο, σαν εξέλιξη της όξυνσης των ανταγωνισμών και αντιθέσεων μεταξύ των διαφόρων ιμπεριαλιστικών κρατών και ενώσεών τους».

Ο πρέσβης της Παλαιστίνης (δεύτερος από δεξιά) στη χθεσινή εκδήλωση του ΕΚΛ
Στην ομιλία του ο Παλαιστίνιος πρέσβης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ισραηλινής βαρβαρότητας σε βάρος της Παλαιστίνης και του λαού της, υπογραμμίζοντας ότι η διεθνής κοινότητα, αντί να τιμωρήσει το Ισραήλ για τα εγκλήματά του, όπως έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση, το επιβραβεύει. Τόνισε ότι είναι ένα κράτος ρατσιστικό και βάναυσο ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό και κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό της χώρας μας να συνεχίσει την πολύμορφη αλληλεγγύη του προς το λαό της Παλαιστίνης και να πιέσει την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, σύμφωνα με σχετική απόφαση που πήρε η ελληνική Βουλή.