Απεργούν σήμερα οι σχολικές καθαρίστριες

Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια

Παρασκευή 31 Μάρτη 2017

Ο αγώνας των εργαζομένων στην καθαριότητα αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία και τους εκπαιδευτικούς
Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, αντιδρώντας στο άθλιο καθεστώς των συμβάσεων έργου, στους μισθούς - ψίχουλα και τις καθυστερήσεις στην πληρωμή τους.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση, στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία των εργαζομένων και απαιτεί την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Τη συμπαράστασή της εκφράζει επίσης η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και καλεί τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να βρεθούν στο πλευρό τους στην απεργιακή τους συγκέντρωση και να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Την ίδια στιγμή που προετοιμάζεται ένα νέο κύμα δυσβάσταχτων μέτρων που θα φέρουν νέα πλήγματα στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την εκμετάλλευση και την κοροϊδία. Κοροϊδία απ' όλες τις κυβερνήσεις που δημιούργησαν και διαιωνίζουν το αίσχος των συμβάσεων ανάθεσης έργου και αποκαλούν τις καθαρίστριες εργολάβους. Παράλληλα, η απλήρωτη εργασία έχει γίνει μόνιμο καθεστώς, αφού οι εργαζόμενοι στον κλάδο πληρώνονται τρεις φορές το χρόνο».

«Καλούμε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τη μόνη ρεαλιστική λύση, που απαντάει τόσο στις εργασιακές μας ανάγκες όσο και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων», αναφέρει το ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι επίκαιρο και αναγκαίο. Ο αγώνας των εργαζομένων στην καθαριότητα αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία, αφορά τους εκπαιδευτικούς. Για να είναι καθαρά τα σχολεία, πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες και να αμείβονται όπως αξίζει στη βαριά και ανθυγιεινή δουλειά τους, να μην είναι κριτήριο το κόστος που αποτυπώνεται σε προϋπολογισμούς οργανισμών, υπουργείων, της ΕΕ».