ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
«Η πτώση και η άνοδος του κυρίου Γκρόσαπ»
Πέμπτη 6 Απρίλη 2017

Συνεχίζεται αυτό το Σάββατο 8 Απρίλη, στις 20.00, το 2ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διοργανώνει ο δήμος Καισαριανής και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου (Βρυούλων 125 και Φιλαδελφείας). Θα παρουσιαστεί η παράσταση «Η πτώση και η άνοδος του κυρίου Γκρόσαπ» (εμπνευσμένο από το βιβλίο των Ρίτσαρντ Μπόγιερ και Χέρμπερτ Μόρε «Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ»), από τη θεατρική ομάδα της Λαϊκής Επιτροπής Κορυδαλλού.

Η ιστορία εξελίσσεται το Φλεβάρη ή τον Δεκέμβρη του 2017 ή του 1929, στον Κορυδαλλό ή στην Αμερική... Και ήρωάς της είναι ένας κύριος Γκρόσαπ. Ο Πίτερ Γκρόσαπ είχε δουλέψει σαν ειδικευμένος επιπλοποιός επί είκοσι έξι χρόνια στη βιομηχανία επίπλων Τόντι, σε μια μεσοδυτική πόλη 300.000 κατοίκων. Αγαπούσε αυτά που είχε. Αγαπούσε το σπίτι του, για το οποίο χρωστούσε μόνο 1.800 δολάρια από την πρώτη υποθήκη, αγαπούσε τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του. Πιο πολύ όμως ίσως αγαπούσε να κάθεται στη δερμάτινη πολυθρόνα του μετά το δείπνο...

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται το Σάββατο 22 Απρίλη με την παράσταση «Μάκμπεθ», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από τη θεατρική ομάδα «Οι Απόφοιτοι» και την Παρασκευή 28 Απρίλη με την παράσταση «Η φαλακρή τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο, από τη θεατρική ομάδα «Φερμουάρ».