ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Ξεχωρίζουν οι κόντρες για πλέι οφ και ουρά
Σάββατο 8 Απρίλη 2017

Eurokinissi

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός κοντράρονται στην Τούμπα με φόντο τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια της Super League
Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πλέον μια ανάσα πριν από την εξασφάλιση και του φετινού τίτλου του πρωταθλητή, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται ενόψει του φινάλε της κανονικής διάρκειας (3 αγωνιστικές) στις κόντρες που αφορούν τις θέσεις των πλέι οφ και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στην 28η αγωνιστική, που θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή, δεσπόζουν το ντέρμπι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μάχη για τη 2η θέση της βαθμολογίας καθώς και οι δύσκολες αποστολές των ομάδων που μάχονται για την παραμονή.

Στην Τούμπα, «ασπρόμαυροι» και «πράσινοι» λίγο πριν από την αναμέτρησή τους για τα ημιτελικά του Κυπέλλου κοντράρονται αύριο με επίδικο τη δεύτερη θέση που δίνει πλεονέκτημα ενόψει των πλέι οφ. Να σημειωθεί πως μόλις 1 βαθμός τους χωρίζει στην κατάταξη. Οι γηπεδούχοι, που προέρχονται από σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι (νίκησαν 2-0 τον Ατρόμητο), πέραν των γνωστών απουσιών των Πρίγιοβιτς -Μυστακίδη, δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα. Αντίθετα, στους φιλοξενούμενους, που βρίσκονται σε αγωνιστική άνοδο, θα λείψουν οι τιμωρημένοι Μπεργκ, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνες ενώ αμφίβολος παραμένει ο τραυματίας Λουντ.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους ...μνηστήρες των θέσεων για τα πλέι οφ, Πανιώνιος και ΑΕΚ θα αγωνιστούν στις έδρες τους με προβάδισμα στα προγνωστικά για τη νίκη απέναντι σε Πλατανιά και Κέρκυρα, αντίστοιχα. Αντίθετα, η Ξάνθη, που δίνει τη δική της μάχη για μια θέση στην πρώτη πεντάδα, θα δοκιμαστεί στην Τρίπολη με αντίπαλο τον Αστέρα που θέλει την επιτυχία για να οριστικοποιήσει την παραμονή του.

Στη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός ψάχνει κόντρα στην τοπική ομάδα τη νίκη που θα τον στέψει και μαθηματικά πρωταθλητή, την ώρα που και οι γηπεδούχοι καίγονται για τους βαθμούς προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα στην ουρά.

Με αναπτερωμένο ηθικό μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού και την επιστροφή των τριών βαθμών αλλά εν μέσω των συνεχιζόμενων εξωαγωνιστικών προβλημάτων, ο Ηρακλής θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον ΠΑΣ Γιάννινα θέλοντας να παραμείνει ζωντανός στη μάχη για την παραμονή. Δύσκολη αποστολή περιμένει και την ΑΕΛ στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλείνουν την εκκρεμότητα Ατρόμητος - ΑΕΚ (2023-03-08 00:00:00.0)
Ξεχώρισαν οι Θεσσαλονικείς (2021-04-20 00:00:00.0)
Ξεχωρίζουν τα ματς σε Ηράκλειο και ΟΑΚΑ (2020-01-22 00:00:00.0)
Πολύπλευρο ενδιαφέρον (2015-04-25 00:00:00.0)
Στο φινάλε το... ξεκαθάρισμα στη Super League (2014-04-08 00:00:00.0)
Ενδιαφέρον σε πολλά μέτωπα (2013-02-02 00:00:00.0)