ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ
Ο ιμπεριαλισμός δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην εργατική τάξη και τη νεολαία
Πέμπτη 13 Απρίλη 2017

Στο χαιρετισμό του, ο Λαρς Φρόιερντ, μέλος του ΚΣ της Σοσιαλιστικής Γερμανικής Εργατικής Νεολαίας, αφού ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την πρόσκληση, τόνισε:

«Επιτρέψτε μου να πω λίγα λόγια για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και την εμπλοκή της Γερμανίας. Ως Γερμανοί κομμουνιστές, έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι είναι ειδικά η γερμανική κυβέρνηση που προωθεί τα αντιλαϊκά μέτρα μαζί με την ελληνική κυβέρνηση. Επιπλέον, η γερμανική αστική τάξη σε ένα βαθμό κατηγορεί την ελληνική εργατική τάξη ότι είναι υπεύθυνη για τη λεγόμενη "ευρωκρίση", επειδή είναι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι. Αυτό, βέβαια, είναι ένα γελοίο ψέμα, δεδομένου ότι η κρίση είναι μια παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, όπου η εργατική τάξη αναγκάζεται να πληρώσει το τίμημα, προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών. Το τρίτο μνημόνιο, το οποίο εφαρμόστηκε στο λαό από τη ρεφορμιστική και οπορτουνιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκάθαρα διέλυσε τις αυταπάτες εκείνων οι οποίοι πίστευαν ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση της εργατικής τάξης. Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόδωσε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, προκαλώντας περαιτέρω φτωχοποίηση.

Ενα ακόμα μέτρο του ιμπεριαλισμού, για να πραγματοποιήσει τα κέρδη της μονοπωλιακής αστικής τάξης, είναι ο πόλεμος και η στρατιωτικοποίηση. Εκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να ξεφύγουν από τις πατρίδες τους, που πλέον είναι πεδία μαχών. Για τη SDAJ είναι ανησυχητικό ότι ειδικά ο γερμανικός ιμπεριαλισμός γίνεται όλο και πιο επιθετικός. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί να αποκλείσει βίαια τους πρόσφυγες. Χιλιάδες θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων πεθαίνουν κάθε χρόνο στα αιώνια σύνορα της ΕΕ. Ενώ πολλοί από αυτούς, που καταφέρνουν να εισέλθουν, εγκλωβίζονται σε στρατόπεδα και απελαύνονται από την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους όσοι υποφέρουν από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και σε όλους όσοι είναι θύματα της απάνθρωπης μεταναστευτικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΕΕ!

Σήμερα, η ΚΝΕ και το ΚΚΕ μάς έδειξαν ότι δεν υποβιβάζουν τον προλεταριακό διεθνισμό σε μια αφηρημένη έννοια, αλλά τον εφαρμόζουν στην καθημερινή ταξική πάλη. Εχουμε εντυπωσιαστεί από την πρακτική αλληλεγγύη που οργανώνετε για τους πρόσφυγες.

Η παρούσα κατάσταση μας δείχνει ότι ο ιμπεριαλισμός δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην εργατική τάξη και τη νεολαία εκτός από εξαθλίωση, κρίση και πόλεμο. Είμαστε βέβαιοι ότι στη Γερμανία και την Ελλάδα οι εκμεταλλευτές της εργασίας μας είναι οι υπεύθυνοι για τον πόλεμο και τις διαμάχες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η SDAJ θα αγωνίζεται πάντα πλάι στους πρόσφυγες, στην ελληνική εργαζόμενη νεολαία και στην ΚΝΕ!».