ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

(Τεύχος 173, Γενάρης - Φλεβάρης - Μάρτης 2017)

Πέμπτη 20 Απρίλη 2017

Με τα υλικά - εισήγηση, απόφαση κ.λπ. - του 14ου Συνεδρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Δεκέμβρη 2016, κυκλοφορεί το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Στο περιοδικό δημοσιεύεται, επίσης, άρθρο του συναγωνιστή Αναστάση Γκίκα, μέλους του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα 100 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης που σημάδεψε τον 20ό αιώνα και χάραξε την εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων.

Ακόμη, στο τ. 173 δημοσιεύεται το 2ο και τελευταίο μέρος της πολύ ενδιαφέρουσας μαρτυρίας - ιστορικής κατάθεσης του αγωνιστή κομμουνιστή Γιώργου Φράγκου για το ξεκίνημα του Αντάρτικου του ΕΛΑΣ, με τον Αρη Βελουχιώτη, στο Νομό Φθιώτιδας (Λαμία). Ενδιαφέρον, επίσης, είναι σημείωμα σχετικά με τη συμφωνία της Βάρκιζας, πριν από 72 χρόνια, για τα συμπεράσματα και διδάγματα που προκύπτουν.

Σημαντική είναι η ομιλία - παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα που έγινε στο πλαίσιο των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ, για τις παρακαταθήκες και τα διδάγματα που αφήνουν η ίδρυση και η δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Στη στήλη «Ρεπορτάζ», εκτός των άλλων εκδηλώσεων, περιλαμβάνονται ανταποκρίσεις για την ετήσια συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και την εκδήλωση τιμής της ΠΕΚΑΜ στο Λαύριο για τους Μακρονησιώτες αγωνιστές που δολοφονήθηκαν και βασανίστηκαν από το μοναρχοφασιστικό κράτος.

Ακόμη, στη στήλη του περιοδικού «Αρθρα - Μελέτες» περιλαμβάνεται σημείωμα - μαρτυρία για το σοσιαλισμό όπως τον έζησαν οι Ελληνες πολιτικοί πρόσφυγες, αλλά και άλλες αναμνήσεις - μαρτυρίες αγωνιστών. Οπως πάντα και υπάρχουν οι στήλες «Βιβλιοπαρουσίαση», «Αγωνιστές που έφυγαν», «Προσφορές», «Αλληλογραφία» κ.λπ.

Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» θα διατίθεται στα Κεντρικά Γραφεία της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Μαυρομματαίων 12, Αθήνα, τηλέφωνο 210.8222.952, φαξ: 210.8834.093) και στα κατά τόπους Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Καλούνται τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ να προμηθευθούν και να διακινήσουν το περιοδικό μας.