Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις
Παρασκευή 19 Μάη 2017

ΛΑΡΙΣΑ
Μαζικά ήταν και χτες τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, μια μέρα μετά τη γενική απεργία. Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου, με ομιλητή τον Κυριάκο Τσιαούση, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού. Χαιρέτισε επίσης εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ, ο Π. Κυπαρίσσης, ο οποίος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις αντιιμπεριαλιστικές δράσεις των επόμενων ημερών. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στη Βέροια με συγκέντρωση στο ΠΕΔΥ και στη Νάουσα έξω από το νοσοκομείο, ο εργαζόμενος λαός μαζί με τους απόμαχους της δουλειάς, απαίτησαν αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς εξαιρέσεις, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στην Καβάλα, το μαχητικό συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία προς το Εργατικό Κέντρο Καβάλας, όπου οι ταξικές δυνάμεις ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ».

Στην Αλεξανδρούπολη, στη διάρκεια της πορείας, επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας του Σωματείου Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, στα γραφεία του TAP, που προχτές, μέρα απεργίας, ανακοίνωσε ότι στις 23 Μάη θα προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Στις Σέρρες, έγινε συγκέντρωση - συναυλία. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Γρεβενά, Δράμα, Καστοριά, Κατερίνη, Κιλκίς, Κοζάνη, Ξάνθη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.

Στη Θεσσαλία, μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών, στις οποίες μίλησαν στελέχη του ΠΑΜΕ.

Στην Πάτρα, έγινε συγκέντρωση και πορεία προς το λιμάνι, με τους διαδηλωτές να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην απεργία των ναυτεργατών που συνεχίζεται. Συμμετείχε αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής.

Μαζικό το συλλαλητήριο και στα Γιάννενα, που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο, τα Συνδικάτα και τις Επιτροπές Αγώνα της πόλης. Στη συγκέντρωση από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου μίλησε ο πρόεδρός του Νίκος Εξαρχος, και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χτες και στη Χαλκίδα, ενώ στο Ηράκλειο, το συλλαλητήριο ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.



MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


ΗΡΑΚΛΕΙΟ