ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Κινητοποίηση των συμβασιούχων στα νοσοκομεία
Παρασκευή 16 Ιούνη 2017

Από την κινητοποίηση των συμβασιούχων στα Γιάννενα
Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις πραγματοποίησαν προχτές συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Εργαζομένων των δύο νοσοκομείων, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Τον Αύγουστο λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Σεπτέμβρη των επικουρικών εργαζομένων, με σοβαρό κίνδυνο να μείνουν ξεκρέμαστα κλινικές και τμήματα και των δύο νοσοκομείων που επανδρώνονται από συμβασιούχους εργαζόμενους (επικουρικούς γιατρούς, επικουρικό νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, συμβασιούχους μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΑΕΔ).

Η Επιτροπή Αγώνα των Συμβασιούχων καλεί όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να σκεφτούν ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από τη δουλειά με ημερομηνία λήξης. Καλεί τους συμβασιούχους όλων των ειδικοτήτων να συσπειρωθούν και να ενισχύουν την Επιτροπή Αγώνα.

«Σε αυτήν την πολιτική υποχρηματοδότησης - εμπορευματοποίησης της Υγείας που στόχο έχει να διαμορφώσει ευέλικτο και φτηνό εργατικό δυναμικό μέσα στα νοσοκομεία τα οποία θα λειτουργούν ως επιχειρηματικές μονάδες με κριτήριο το κέρδος είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να οργανωθεί και να ενισχυθεί η πάλη των υγειονομικών και των υπολοίπων εργαζομένων, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία χωρίς καμία επιχειρηματική δράση», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα.