Εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Λάιντεν
Τετάρτη 21 Ιούνη 2017

Στις Βρυξέλλες
Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιούνη πραγματοποιήθηκαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες, αντίστοιχα, εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ για τα 100χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης. Στις εκδηλώσεις μίλησε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, έγιναν χαιρετισμοί από στελέχη του ΚΚΕ, προβλήθηκαν βίντεο για το κοσμοϊστορικό γεγονός της Οχτωβριανής Επανάστασης και ακολούθησε πλούσια συζήτηση για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση κατά τον 20ό αιώνα και τα πρωτόγνωρα δικαιώματα που κατέκτησαν οι λαοί, ενώ διακινήθηκαν δεκάδες βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής» σχετικά με την επέτειο και πολλά αντίτυπα της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, απασχόλησαν κατά τη συζήτηση η αντιλαϊκή πολιτική που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε Γαλλία και Βέλγιο, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι από την Ελλάδα που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια, η πάλη που διεξάγουν για τις σύγχρονες ανάγκες τους στη δουλειά, στη μόρφωση και τη ζωή και στο εξωτερικό. Παραβρέθηκαν επίσης ντόπιοι εργαζόμενοι και νέοι που εκτιμούν τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ - κάτι που σημείωσαν στις παρεμβάσεις τους - και δίνουν μάχη στις χώρες τους για την αναζωογόνηση του εργατικού κινήματος.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε - και γι' αυτό η Οργάνωση της ΚΝΕ στη Γαλλία εξέδωσε σχετική καταγγελία - η προσπάθεια της διοίκησης της εστίας των Ελλήνων φοιτητών στο Παρίσι να παρεμποδίσει την εξόρμηση των μελών της ΚΝΕ για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης στους Ελληνες φοιτητές, φθάνοντας στο σημείο να καλέσει την ιδιωτική ασφάλεια για να τους απομακρύνει.

Στο Λάιντεν
Επίσης, η Οργάνωση της ΚΝΕ στην Ολλανδία πραγματοποίησε από κοινού με το Κίνημα Νέων Κομμουνιστών Ολλανδίας (Νεολαία του Νέου Κομμουνιστικού Κόμματος Ολλανδίας), εκδήλωση το Σάββατο 17 Ιούνη με θέμα: «Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ολλανδία: Επιστήμη και Παιδεία στην υπηρεσία των μονοπωλίων ή στην υπηρεσία του λαού;». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Λάιντεν, στο οποίο βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης, που συγκεντρώνει εκατοντάδες Ελληνες φοιτητές - κυρίως μεταπτυχιακούς - φέρνοντάς τους στη δεύτερη θέση των ξένων φοιτητών στο συγκεκριμένο ίδρυμα, πίσω από τους Γερμανούς, και διεξάχθηκε πλούσια συζήτηση.



Στο Παρίσι