ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Από αύριο το Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες
Πέμπτη 29 Ιούνη 2017

Στιγμιότυπο από τις περσινές εκδηλώσεις
Αύριο ξεκινά το 17ο Πολιτικό - Πολιτιστικό Διήμερο για Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες, στο πάρκο ΦΙΞ στα Πατήσια (Πατησίων 307), με σύνθημα «Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες εργάτες αγωνιζόμαστε οργανωμένα και ενωμένα ενάντια στον καπιταλισμό - Παλεύουμε για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό».

Το Σάββατο 1 Ιούλη, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, στις 8.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Για δύο μέρες λοιπόν, στην καρδιά της Αθήνας, εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους απ' όλες τις χώρες που ζουν στην Ελλάδα, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους κομμουνιστές, να συζητήσουν τόσο για τις πολιτικές εξελίξεις, για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους Ελληνες εργαζόμενους, όσο και για τη διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση.

Για την επιτυχία του Διημέρου, οι Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής, ώστε οι εκδηλώσεις να δώσουν ώθηση στην κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από χρώμα, θρησκεία, φυλή και γλώσσα που μιλούν. Στην πορεία προετοιμασίας πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με μετανάστες εργάτες, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και άλλες πρωτοβουλίες διακινώντας την ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής.

Κανένας κοινός στόχος με τους εκμεταλλευτές, ούτε στην ειρήνη ούτε στον πόλεμο


Κεντρικό θέμα συζήτησης των Οργανώσεων του Κόμματος με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος: «Εμείς οι εργάτες, Ελληνες, μετανάστες και πρόσφυγες, βρισκόμαστε παντού αντιμέτωποι με τα διάφορα πρόσωπα της ίδιας καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που ξεκινάει από την εκμετάλλευση και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και φτάνει μέχρι τη φρίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων», αναφέρει η ανακοίνωση του Κόμματος και συνεχίζει: «Στη Συρία, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στην Ουκρανία και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, οι λαοί πληρώνουν με το αίμα τους τα σχέδια και τις συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών. Και στην ειρήνη και στον πόλεμό τους, οι καπιταλιστές έχουν τον ίδιο στόχο, το κέρδος! Στο όνομα αυτού του στόχου - τόσο στις ισχυρές όσο και στις λιγότερο ισχυρές χώρες - αυξάνουν την εκμετάλλευση και χειροτερεύουν τη ζωή των εργατών, τσακίζουν λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες, δημιουργούν στρατιές ανέργων, πολλαπλασιάζουν τη φτώχεια. Αυτή είναι η ιμπεριαλιστική ειρήνη, που όταν οξύνονται οι ανταγωνισμοί των εκμεταλλευτών για το μοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των αγορών, για τους δρόμους της Ενέργειας, του εμπορίου, δίνει τη θέση της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Οταν οι καπιταλιστές δεν μπορούν να λύσουν ειρηνικά τις διαφορές τους, ο πόλεμος αποτελεί διέξοδο, σπέρνοντας τη φρίκη και το θάνατο στους λαούς.

Ολοι εμείς που με τη δουλειά μας παράγουμε τον πλούτο, δεν έχουμε κανένα κοινό συμφέρον, κανέναν κοινό στόχο με τους εκμεταλλευτές μας και τις κυβερνήσεις τους, ούτε στην ειρήνη ούτε στον πόλεμο. Δεν πρέπει, λοιπόν, να δεχτούμε να κάνουμε καμιά θυσία για ξένα συμφέροντα, να πολεμάμε κάτω από ξένη σημαία. Αντίθετα, σε κάθε περίπτωση, έχουμε κοινό συμφέρον να τους αντιπαλέψουμε, δυναμώνοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ μας, όποια κι αν είναι η καταγωγή, το χρώμα, η θρησκεία μας...».

Οι χώροι του πάρκου ΦΙΞ διαμορφώνονται κατάλληλα για να φιλοξενήσουν τα περίπτερα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ στήνονται και τα ταμπλό με φωτογραφικό υλικό από τη δράση του Κόμματος και από την οργάνωση της κοινής πάλης των Ελλήνων και των μεταναστών εργατών. Το «παρών» επίσης θα δώσουν μεταναστευτικές κοινότητες που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Διημέρου θα «ταξιδέψει» το κοινό σε διάφορα μέρη του κόσμου, από τη Σρι Λάνκα μέχρι τα Βαλκάνια και τη Ρωσία.

Ξεχωριστό θα είναι, τέλος, το πρόγραμμα που θα απασχολήσει τα μικρά παιδιά που θα έρθουν με τις οικογένειές τους στο ΦΙΞ. Ο παιδότοπος ετοιμάζεται, όπως κάθε χρόνο, να δεχτεί ελληνόπουλα, μεταναστόπουλα και προσφυγόπουλα με παιχνίδι, χορευτικά και άλλες υπόλοιπες δραστηριότητες.