Πρεμιέρα με την «Λυσιστράτη»
Σάββατο 1 Ιούλη 2017

Στο Φεστιβάλ του Κατράκειου θεάτρου που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη θα κάνει πρεμιέρα η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, την Πέμπτη 6 Ιούλη, στις 9.30 το βράδυ. Η Λυσιστράτη αποτελεί το γνωστότερο και χαρακτηριστικότερο αντιπολεμικό έργο του Αριστοφάνη, όπου οι γυναίκες σε Αθήνα και Σπάρτη προσπαθούν να πείσουν τους άντρες τους να σταματήσουν τον Πελοποννησιακό Πόλεμο με το να απέχουν από τα συζυγικά καθήκοντά τους καθώς και με την κατάληψη του δημόσιου ταμείου.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στο ρόλο της Λυσιστράτης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη θα αναμετρηθούν, με το πρώτο και ίσως καλύτερο ζευγάρι που γέννησε η κωμική ψυχή (Κινησίας - Μυρρίνη), ενώ ο Γιάννης Μπέζος, στο ρόλο του Πρόβουλου, αναλαμβάνει και τη σκηνοθεσία της παράστασης που θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα.

Μετάφραση: Κ. Χ. Μύρης. Σκηνοθεσία - Απόδοση: Γιάννης Μπέζος. Στίχοι: Πέτρος Φιλιππίδης. Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας. Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς. Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκορού. Χορογραφίες - Κινησιολογία: Ελπίδα Νίνου. Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας.

Παίζουν επίσης: Δανάη Μπάρκα, Ελευθερία Μπενοβία, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Κατερίνα Μισιχρόνη, Δάφνη Δαυίδ, Ντένια Στασινοπούλου, Χριστίνα Σπατιώτη, Γιώργος Γιαννακάκος, Παναγιώτης Κατσώλης, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Κοντογιώργης, Γιώργος Κατσής, Σταύρος Μαρκάλας, Γιάννης Ζαράγκαλης.