ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ετοιμάζονται για το αγωνιστικό «μαρς»

Την Τρίτη το συλλαλητήριο στα Φάρσαλα. Στις 24 Σεπτέμβρη τα νομαρχιακά συλλαλητήρια σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα

Κυριακή 16 Σεπτέμβρη 2001

Αποψη από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών
Στις 24 Σεπτέμβρη βγαίνουν και πάλι στους δρόμους του αγώνα οι αγρότες της Θεσσαλίας, με συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των Νομών Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων, συνεχίζοντας την πάλη τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την Τρίτη, επίσης, θα πραγματοποιηθεί το αγροτικό συλλαλητήριο, με τρακτέρ και άλλα αγροτικά μηχανήματα, στα Φάρσαλα.

Τις αποφάσεις για τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων πήραν στη Λάρισα και στην Καρδίτσα οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των δύο νομών και στα Τρίκαλα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, οι οποίες καλούν όλους τους αγρότες να πάρουν μαζικά και δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουν:

Πρώτον, την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής Ευρωπαϊκής Ενωσης και κυβέρνησης και να επιβάλλουν με τον αγώνα:

α) Να παράγουν με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

β) Να παράγουν με βάση τις διατροφικές ανάγκες της χώρας μας και της μεταποιητικής βιομηχανίας.

Μέσα από την παραγωγή να συμβάλουν στην επίλυση του παγκόσμιου διατροφικού προβλήματος, κάνοντας εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Δεύτερον, η παραγωγή να γίνεται από τους μικρομεσαίους αγρότες και τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, χωρίς περιορισμούς και πρόστιμα συνυπευθυνότητας.

Για την επιτυχία των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων πραγματοποιούνται περιοδείες και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά των νομών της Θεσσαλίας. Επίσης, αύριο στις 10 μ.μ., η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη» συγκαλεί σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών στην Ενωση Συνεταιρισμών για τον καλύτερο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, φέτος, έχουν να αντιμετωπίσουν πρόσθετα προβλήματα που προκάλεσε η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, όπως αυτά που δημιουργεί ο νέος κανονισμός για το βαμβάκι, η επιβολή υψηλών προστίμων συνυπευθυνότητας στους σιτοπαραγωγούς λόγω της υπέρβασης του στρεμματικού πλαφόν και η μειωμένη παραγωγή που είχαν λόγω της ανομβρίας και των αντίξοων καιρικών συνθηκών, η νέα μείωση στις τιμές των οπωροκηπευτικών κ.ά.

Οσον αφορά στο «καυτό» πρόβλημα του βαμβακιού, οι αγρότες διεκδικούν:


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Ελένη ΤΖΗΚΑ