ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Εφυγε» ο σ. Θύμιος Γούσιας
Τρίτη 25 Ιούλη 2017

Παρουσία συντρόφων, συγγενών, συναδέλφων και φίλων του κηδεύτηκε χτες, με πολιτική κηδεία στο νεκροταφείο Ν. Σμύρνης, ο Θύμιος Γούσιας, δικηγόρος και μέλος του Κόμματος από το 1991, που «έφυγε» το Σάββατο 22 Ιούλη, σε ηλικία 51 ετών. Στην κηδεία παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ, του ΠΓ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ. Για τη ζωή και τη μαχητική προσφορά του στο Κόμμα και στο κίνημα μίλησαν ο Αντώνης Αντανασιώτης, υπεύθυνος του Τμήματος Λαϊκών Ελευθεριών και Δικαιοσύνης της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αλέξανδρος Μίχας, Γραμματέας της ΚΟΒ που ήταν μέλος ο Θ.Γούσιας.

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του Θύμιου Γούσια, αναφέρει:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον σ. Θύμιο Γούσια, που "έφυγε" τόσο πρόωρα σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 51 ετών, μετά από πολύχρονη και σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο σ. Θύμιος Γούσιας, γιος φτωχής εργατικής οικογένειας, βγήκε από νέος στη βιοπάλη, ως εργάτης και ιδιωτικός υπάλληλος σε διάφορες δουλειές, πετυχαίνοντας ωστόσο την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή Αθηνών και ακολούθησε το επάγγελμα του δικηγόρου.

Οργανώθηκε στην ΚΝΕ ως φοιτητής το 1986 και έγινε μέλος του Κόμματος το 1991, ιδιότητα που με σεμνότητα και συνέπεια τίμησε ως το τέλος της ζωής του. Ο σ. Θ. Γούσιας, στα δύσκολα για το ΚΚΕ χρόνια, της επικράτησης της αντεπανάστασης στις σοσιαλιστικές χώρες και της προσπάθειας διάλυσής του από τις διασπαστικές και "αναθεωρητικές" ενέργειες εκείνης της περιόδου, υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος και εργάστηκε για το δυνάμωμα των Οργανώσεών του. Ανέλαβε ακόμα πολλές υπεύθυνες κομματικές χρεώσεις στο χώρο των δικηγόρων, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και συμμετείχε στο Τμήμα για τις Λαϊκές Ελευθερίες και τη Δικαιοσύνη της Κεντρικής Επιτροπής.

Εδειξε μέχρι το τέλος της ζωής του μαχητική αισιοδοξία και διάθεση προσφοράς για τους σκοπούς του ΚΚΕ, ενάντια σε όλες τις δυσκολίες.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του και τους οικείους του».