Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις
Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Εχοντας ήδη διανύσει από την αρχή του καλοκαιριού μία διαδρομή σε πολλές περιοχές της χώρας, το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζει το καλοκαιρινό «ταξίδι» του. Με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)», προφεστιβαλικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες ως εξής:

Σήμερα, Τρίτη

Στο Βροντάδο Χίου, στην πλατεία Αφανή Ναύτη, με ομιλήτρια την Χριστίνα Παληού, Γραμματέα του ΤΣ Χίου της ΚΝΕ.

Στα Λιμενάρια της Θάσου, στα Μεταλλεία (αποθήκες), στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από την Μαρία Χριστοδουλέα, μέλος του Σ.Π. Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, προβολή βίντεο με τίτλο «100 χρόνια από τον κόκκινο Οκτώβρη» και μεγάλο λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

Αύριο, Τετάρτη 9 Αυγούστου

Στα Χανιά, στο Λιμανάκι Καλυβών Αποκορώνου. Θα μιλήσει ο Στράτος Κουτρουλάκης, μέλος του ΣΠ Κρήτης της ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης παιχνίδι «Ακου τι είπαν» και παρουσίαση συλλογικών ερευνητικών εργασιών - πρότζεκτ μαθητών, προβολή ταινίας, μεγάλο κρητικό γλέντι.


Την Παρασκευή 11 Αυγούστου

Στο Αλιβέρι, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στις 8.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προβολή βίντεο για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση και λαϊκό γλέντι.

Στην Ικαρία, στο Μονοκάμπι, με ομιλητή τον Νίκο Λάππα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου

Στη Λήμνο, στο λιμάνι της Μύρινας, στις 8 μ.μ. Η εκδήλωση περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από τον βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρο Τάσσο, προβολή ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, αγωνιστικά και προοδευτικά τραγούδια από τοπικά μουσικά σχήματα, έκθεση πολιτικού, λογοτεχνικού και παιδικού βιβλίου.