Η «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε Πετρούπολη και Βύρωνα
Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων» και τη Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη, παρουσιάζεται η πετυχημένη παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με την Δέσποινα Μπεμπεδέλη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ευταξόπουλου.

Η Φιλιώ Χαϊδεμένου γεννήθηκε στις 28 Οκτώβρη 1899 και «έφυγε» από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 108 χρόνια της. Η πορεία της Φιλιώς από τη Μικρά Ασία έγινε η αφορμή να γεννηθεί το θεατρικό έργο που εξιστορεί τη ζωή της, βασισμένη στις προσωπικές της μαρτυρίες. Πέρα από την προσωπική ιστορία αυτής της προσωπικότητας, η δύναμη της θέλησης και ο αγώνας της για επιβίωση μέσα σε έναν ολόκληρο αιώνα συνιστά ένα φωτεινό παράδειγμα αντίστασης. Η θεατρική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές και τραγούδια που συντρόφευαν την Φιλιώ σε όλες τις περιόδους της ζωής της, αλλά και μουσική και τραγούδια που έγραψε ο Ζαχαρίας Καρούνης ειδικά για την «Φιλιώ Χαϊδεμένου» σε στίχους Χρήστου Παπαδόπουλου.

Παίζουν οι: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Ζαχαρίας Καρούνης, Μαίρη Σαουσοπούλου, Δημήτρης Kαραβιώτης, Εμμανουέλα Χαραλάμπους - Ενγκελ, Γιώργος Φλωράτος. Διασκευή: Ανδρη Θεοδώτου. Σκηνοθεσία: Βασίλης Ευταξόπουλος. Σκηνικά - Κοστούμια: Αγγελος Αγγελής. Μουσική - Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ζαχαρίας Καρούνης. Σαντούρι: Πάνος Βέργος, Κρουστά: Μανούσος Κλαπάκης.