«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για την αποσάθρωση της πυροπροστασίας
Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Eurokinissi

Στις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών που αποσάθρωσαν την πυροπροστασία της χώρας κάνει αναφορά σε ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Αττική, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ηλεία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα:

«Δυστυχώς για την κυβέρνηση και όλους τους προκατόχους της, η πραγματικότητα για τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες που έχουν, στη σχεδιασμένη προσπάθεια αποσάθρωσης του ενιαίου χαρακτήρα της πυροπροστασίας της χώρας, καταγράφεται μέσα από την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών και τα ίδια τα αποτελέσματα των πολιτικών που εφάρμοσαν σε βάθος 20ετίας, έτσι όπως αποτυπώθηκαν για ακόμη μία φορά μέσα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά και την Ηλεία.


Eurokinissi

Η δομική αλλαγή στον τομέα της δασοπυρόσβεσης έγινε χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις στο ΠΣ από πλευράς δύναμης, υποδομών και τεχνογνωσίας. Με τη διατήρηση της χουντικής έμπνευσης στρατιωτικοποίησης του ΠΣ. Με την υποβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας, της δασικής επιστήμης και των προληπτικών παρεμβάσεων στο δασικό οικοσύστημα. Με τη δημιουργία ενός πολύπλοκου αντιδασικού νομοθετικού πλαισίου, σε συνδυασμό με την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, τις πολιτικές των αποχαρακτηρισμών, των νομιμοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης της γης. Ηταν ηλίου φαεινότερο ότι θα οδηγούσε, παρά τον τιτάνιο αλλά μάταιο αγώνα των πυροσβεστών, στα προδιαγεγραμμένα τραγικά αποτελέσματα των εκατομμυρίων στρεμμάτων καμένης αγροτοδασικής γης, στις εκατοντάδες κατεστραμμένες περιουσίες του ελληνικού λαού και τους εκατό (100) και πλέον αδικοχαμένους πολίτες και πυροσβέστες.

Η ΕΑΚΠ για τα ζητήματα πυρασφάλειας των δύο νησιών αλλά και για τα εργασιακά προβλήματα των συναδέλφων έκανε, από τις 19/1/2017 μέχρι και τα τέλη Μάη, αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στην πολιτική και φυσική ηγεσία, στην περιφερειακή διοίκηση Ιονίων Νήσων, στις διοικήσεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των δύο περιοχών.

Περικοπές και κατάργηση οργανικών θέσεων

Μόνη διέξοδος από τον φαύλο κύκλο των καταστροφικών πολιτικών είναι να απαιτήσει το μαζικό λαϊκό κίνημα τη σύσταση δημόσιου ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και την κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων».