Διεθνείς δραστηριότητες του ΠΑΜΕ
Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2017

Από το συνέδριο της Συνομοσπονδίας CTB της Βραζιλίας
Το ΠΑΜΕ συμμετείχε στο 4ο Εθνικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας CTB της Βραζιλίας, μέλους της ΠΣΟ, στις 24 - 26 Αυγούστου στο Σαλβαδόρ της Βραζιλίας. Στο Συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 1.000 αντιπρόσωποι απ' όλους τους κλάδους της χώρας και δεκάδες διεθνείς αντιπροσωπείες.

Το ΠΑΜΕ, στο μήνυμά του προς το Συνέδριο, ανέφερε: «Παρόλο που μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα, το ταξικό εργατικό κίνημα της Ελλάδος παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Βραζιλία, τους μεγάλους αγώνες σας και τις πρόσφατες γενικές απεργίες ενάντια στην αντεργατική επίθεση. Το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας εκφράσαμε σταθερά την αλληλεγγύη μας στους αγώνες σας και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό σας».

Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε επίσης σε συνδικαλιστική σύσκεψη που διοργανώθηκε από Συνδικάτα της Νορβηγίας στο Οσλο με θέμα την αντεργατική πολιτική της ΕΕ και τις συνέπειές της στους εργαζόμενους. Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστές από διάφορους κλάδους.

Η αντιπροσωπεία υπογράμμισε τη σημασία της πρωτοβουλίας, εστιάζοντας στην κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους σε όλη την ΕΕ για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, με την κυριαρχία της γραμμής της ΣΕΣ, της γραμμής υποταγής στο μονόδρομο της ΕΕ και στην πολιτική ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που ρίχνει όλο και περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης.