43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Σε δύο μέρες ανοίγει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη
Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2017

Από τις περσινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη που θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15 και 16 Σεπτέμβρη, στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά», με σύνθημα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο - Το μέλλον δε θα 'ρθει από μονάχο του... αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς (Βλ. Μαγιακόφσκι)». Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο πρόγραμμα του τριημέρου ξεχωρίζει η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με τίτλο «Ανατρέπουμε το παλιό, η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χώρο του Φεστιβάλ στο τριήμερο των εκδηλώσεων, στις τρεις σκηνές (Κεντρική, Λαϊκή, Νεανική) θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα και μεγάλες συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, τα Κίτρινα Ποδήλατα, οι Κollektiva, ο Ησαΐας Ματιάμπα, η Γιώτα Νέγκα, η Ντιλέκ Κοτς και πολλούς άλλους, ενώ θα γίνουν και συναυλίες με ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα.

Παράλληλα, θα λειτουργούν Εργατικό Στέκι, περίπτερο ΑΕΙ - ΤΕΙ, Μαθητικό Στέκι, περίπτερο των θεραπευτικών κοινοτήτων, ο «Μικρόκοσμος» - χώρος δραστηριοτήτων για μικρότερες ηλικίες -, παιδότοπος, βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», κ.ά.

Και τις τρεις μέρες, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση με θέμα «100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση», για την οποία έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες ξεναγήσεις.

Εκθεση προς τιμήν του κομμουνιστή εικαστικού Γιώργου Φαρσακίδη

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, τιμώντας την αγωνιστική και καλλιτεχνική προσφορά του κομμουνιστή εικαστικού Γιώργου Φαρσακίδη, διοργανώνει προς τιμήν του έκθεση με τα έργα του, από την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη έως την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μονής Λαζαριστών (1ος όροφος του παλαιού κτιρίου). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ., με την παρουσία του Γιώργου Φαρσακίδη. Θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα και στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που θα γίνεται στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά».

Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., με την είσοδο ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό.