ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 μ.μ., στο Κερατσίνι, στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017

Από αντίστοιχη συγκέντρωση σωματείων του Πειραιά στο Κερατσίνι
Συγκέντρωση τη Δευτέρα 18/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ζαρντέν, στο Κερατσίνι, διοργανώνουν σωματεία του Πειραιά, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα, κομμουνιστές συνδικαλιστές από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είχαν επίσης δεχτεί επίθεση από τα φασιστοειδή στο Πέραμα.

«Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, παλεύουμε το σύστημα που γεννά το φασισμό, μαζί με τη φτώχεια, την ανεργία, τους πολέμους!», διαμηνύουν τα σωματεία που αποφάσισαν την οργάνωση της κινητοποίησης, σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στην προσπάθεια αθώωσης στη συνείδηση του λαού της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και των αφεντικών της.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία σημειώνουν: «Ο λαός δεν ξεχνά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, που αντικειμενικά συνοδεύει τη ναζιστική ρατσιστική της ιδεολογία. Πλάι στα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου που επιτακτικά ζητούν, οργανώνουν τάγματα εφόδου για την τρομοκράτηση του λαού. Μαζί με τα κηρύγματά της για προώθηση της ανταγωνιστικότητας και της "υγιούς επιχειρηματικότητας", φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία υπονομεύοντας εργατικά δικαιώματα. Είναι εχθροί των αγώνων, σήμερα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος που οι εργάτες παλεύουν για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι χρυσαυγίτες είναι πρωτοπαλίκαρα της εργοδοσίας και μάστορες της απεργοσπασίας».

Τα σωματεία επισημαίνουν ακόμα πως δεν είναι τυχαίος ο αντικομμουνιστικός «κουρνιαχτός» που σηκώθηκε το προηγούμενο διάστημα. Υπογραμμίζουν πως ο αντικομμουνισμός αξιοποιείται για να ενισχύεται η καταστολή απέναντι στο εργατικό κίνημα, αποτελεί συνοδευτικό βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών, αλλά και εργαλείο για να εμπεδώνεται από τους εργαζόμενους ότι η σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα είναι μονόδρομος.

«Εμείς όμως ξέρουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου, ότι σήμερα μας κλέβουν με τους νόμους τους τον κόπο μας, καταδικάζοντας εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία, ξηλώνοντάς μας δικαιώματα. Δεν συμβιβαζόμαστε, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια», τονίζουν τα σωματεία. «Είμαστε σε επιφυλακή, να αντιπαλέψουμε οτιδήποτε μας στερεί σήμερα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Από αυτή τη σκοπιά παλεύουμε για το τσάκισμα του φασισμού που αποτελεί όπλο για το καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα. Η καλύτερη απάντηση βρίσκεται στην οργάνωση του αγώνα της εργατικής τάξης, απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου που δεν διστάζει να "ταΐζει" προς όφελός του εγκληματικές ναζιστικές και φασιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή, με στόχο να κάμψει την αντίσταση το λαού», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις: Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Σωματείο Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, Παράρτημα Πειραιά Ενωσης Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Περιφέρειας Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιών, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Οικοδόμων, παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.