ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΙΟΥΝΗ
Αναβλήθηκε για έβδομη φορά η απάντηση σε Ερώτηση του ΚΚΕ
Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2017

Eurokinissi

Οι προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους πληγέντες από το σεισμό που «χτύπησε» τη Μυτιλήνη τον περασμένο Ιούνη, που είχε στον απολογισμό του και τον τραγικό θάνατο μιας 43χρονης γυναίκας, σχετικά με την αποκατάσταση αλλά και τη λήψη αντισεισμικών μέτρων στο νησί, αναδεικνύονται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο από το γεγονός ότι ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ. Χτες, η Επίκαιρη Ερώτηση αναβλήθηκε για 7η φορά λόγω ...«κωλύματος» του υπουργού!

Τη συνειδητή άρνηση του υπουργού να έρθει στη Βουλή και να δώσει σαφείς απαντήσεις στηλίτευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, στην αίθουσα της Ολομέλειας, μόλις ανακοινώθηκε ότι η συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης αναβάλλεται ξανά. «Η κυβέρνηση, και μέσα από τον υπουργό κ. Σπίρτζη, δείχνει την ευαισθησία της απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων», επισήμανε.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα, το επίδομα των 580 ευρώ το έχουν πάρει ελάχιστοι από τους 400 περίπου δικαιούχους, αφού άρχισε να δίνεται πριν μερικές μέρες. Το επίδομα ενοικίου και οικοσκευών δεν το έχει πάρει καμία από τις 200 οικογένειες που το δικαιούνται. Οσο για τα 21 λυόμενα σχολεία που ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί, με αποτέλεσμα να έχουν ξεκινήσει με δυσκολία τα μαθήματα, τα 9 έχουν έρθει από την Υπατη Αρμοστεία και είναι εντελώς ακατάλληλα. Είναι δηλαδή τσίγκινα, χωρίς κανένα είδος μόνωσης από τις καιρικές συνθήκες για την προστασία των παιδιών.

Στην ουσία, ο υπουργός αυτό που αποφεύγει είναι να παραδεχτεί ότι, παρά τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες, από την πρώτη μέρα του σεισμού μέχρι τώρα έχουν γίνει ελάχιστα. Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ από τις 20 Ιούνη, δηλαδή την επομένη του σεισμού, έχει καταθέσει την Επίκαιρη Ερώτηση, ζητώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη του κράτους, για την ανακούφιση των σεισμοπαθών και την αποκατάσταση των ζημιών στη Λέσβο. Μέτρα που προβλέπουν: